Kroonenberg ontwikkelt toren met 250 woningen in Buitenveldert

Kroonenberg Groep gaat een wooncomplex ontwikkelen aan de Buitenveldertselaan in Amsterdam. De planovereenkomst voor de ontwikkeling werd vorige week getekend met de gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuid. NEOO is voor deze ontwikkeling de gedelegeerd ontwikkelaar.

Voor de ontwikkeling is Kroonenberg Groep een samenwerking aangegaan met het architectenbureau Studio Gang Architects uit Chicago. 

De ontwikkeling voorziet in circa 250 woningen, waarvan 40% middeldure huur en 60% huurappartementen in de vrije sector. De woningen hebben een oppervlakte van 45 m² tot 130 m². De woningen worden verdeeld over twee gebouwen. Piet Boon zal net als bij het project Huys in New York de plattegronden en het interieur van de woningen verzorgen. Tussen de gebouwen komt een plaza naar ontwerp van tuinarchitect Piet Oudolf, die onder meer ook de Highline in New York heeft ontworpen. Op de begane grond komt circa 500 m² aan commerciële functies.
Onder de gebouwen komt een 2 laags parkeergarage voor circa 130 parkeerplaatsen. Tevens komt er een grote fietsenstalling, met plaats voor meer dan 700 fietsen.
In de woontoren op de hoek Buitenveldertselaan / Van Neijenrodeweg komt een 24/7 bemande lobby.

Lesley Bamberger, algemeen directeur Kroonenberg Groep: “Wij zijn blij dat de planovereenkomst getekend is. We kunnen nu verder werken aan een prachtig project van internationale allure.“

Sebastiaan Capel voorzitter bestuurscommissie Zuid: "Dit is een enorme investering voor het wonen in Zuid en in Amsterdam. Meer dan tweehonderd woningen erbij, waarvan een heel groot deel in het veelgevraagde middensegment. Ik weet zeker dat heel veel mensen hier met veel plezier komen wonen. Die kans biedt dit project, de toegankelijkheid van de Amsterdamse woningmarkt wordt groter, daar werken we met elkaar aan."

Oprichtster Jeanne Gang van Studio Gang Architects werd in 2016 internationaal uitgeroepen tot architect van het jaar tijdens de Women in Architecture Awards. Haar werk kenmerkt zich door de relatie die ze legt tussen de mensen, hun sociale omgeving en de omgeving waarin ze wonen. Dit is onder andere terug te zien in de Aqua Tower en in aanbouw zijnde Vista Tower in Chicago, waar veel aandacht is besteed aan het uitzicht en zichtlijnen vanaf elke verdieping, en het sociale contact tussen de verdiepingen. Voor het ontwerp aan de Buitenveldertselaan werd goed gekeken naar de omgeving. Enerzijds de Zuidas met haar ruime variatie aan woontorens en aan de andere kant de laagbouw, het groen en de vrije ruimte van Buitenveldert. In die omgeving past het ontwerp als een schakel en als een icoon.

Volgens planning zal de bouw starten in zomer 2018. De verwachtte bouwtijd is circa 2,5 jaar. In deze ontwikkeling werkt Kroonenberg Groep samen met Studio Gang Architects, architectenbureau Rijnboutt; interieurarchitect Piet Boon; Deltavormgroep in samenwerking met Piet Oudolf en ontwikkelaar NEOO.

Laatste nieuws

Evenementen