Kinepolis neemt 2 bioscopen en een nieuwbouwplan over

De Belgische Kinepolis Group neemt 2 bestaande bioscopen in Noord-Holland over van NH Bioscopen, in Schagen en Hoofddorp. De overeenkomst omvat ook een nieuwbouwproject in Haarlem.

De bioscoopcomplexen in kwestie en het nieuwbouwproject in Haarlem waren tot op heden eigendom van de heer en mevrouw Frits en Irma Nieuwenhuizen, die ook de bioscopen in Schagen en Hoofddorp exploiteerden. Het NH-bioscoopcomplex op Texel is niet opgenomen in de overeenkomst.

De bioscoop in Schagen is een 5-schermencomplex met 560 zitplaatsen en verwelkomt ongeveer 220.000 bezoekers per jaar. De bioscoop in Hoofddorp heeft 8 schermen en 1100 zitplaatsen en verwelkomt ongeveer 390.000 bezoekers per jaar. De overeenkomst omvat ook plannen voor een nieuwbouw bioscoop in Schalkwijk in Haarlem. De bouw van dit 6-schermencomplex met ongeveer 850 zitplaatsen is voorzien voor 2018, wanneer de nodige vergunningen zijn verkregen.

De transactie heeft een ondernemingswaarde van € 27,5 mln, inclusief de overname van de schulden. De overname gaat in vanaf 1 januari 2018 en biedt Kinepolis de mogelijkheid haar positie op de Nederlandse markt te versterken. Kinepolis exploiteert momenteel 15 bioscoopcomplexen in Nederland en opent in de loop van 2018 een nieuw bioscoopcomplex in 's-Hertogenbosch.