Kantoorgebouw Blaak 34 officeel geopend

Het volledig gerenoveerde kantoorgebouw aan de Blaak 34 is donderdag officieel geopend.

Authentieke details in dit monumentale, voormalige bankgebouw zijn weer in ere hersteld en aangevuld met faciliteiten voor de moderne kantoorgebruiker. Het gebouw, Blaak House, is herontwikkeld tot een multi tenant gebouw met in totaal 9.500 m2 verdeeld over een souterrain, begane grond en 6 verdiepingen. Sinds november 2017 heeft Tribes hier, op de begane grond en de eerste verdieping, een vestiging voor flexibele werkplekken. Er is daarnaast nog 7.000 m2 voor verhuur beschikbaar.

Blaak House vormde in de jaren ’50 van de vorige eeuw samen met Blaak 28 en 40, het financiële district van Rotterdam. Eigenaar Real I.S. heeft in samenwerking met het Rotterdamse V8 Architecten, het kantoorgebouw nu hoogwaardig gerenoveerd. In het hart van Blaak House bevindt zich een atrium die alle vloeren met elkaar verbindt en licht brengt in het hart van het gebouw. Deze ruimte beschikt over een bar en functioneert daarnaast als ontvangstruimte voor alle huurders.
De grote verdiepingsvloeren, variërend in grootte van 630 tot 1.620 m2, zijn flexibel indeelbaar en bieden ruimte aan totaal circa 800 werkplekken.

Julia Böhm, Hoofd van Asset Management International bij Real I.S.: “We zijn er trots op dit verborgen juweel van Rotterdam weer glans te hebben kunnen geven. De originele kluisruimtes, art deco lampen, marmeren vloeren en andere authentieke details maken dit echt tot een unieke kantoorlocatie. Ons hoge ambitieniveau waar het de afwerking betreft in combinatie met de faciliteiten en de levendige omgeving in het hart van de stad, maken dat ik alle vertrouwen heb ik een snelle verhuur van de nog beschikbare ruimtes.”

Cushman & Wakefield is verantwoordelijk voor de verhuur van Blaak House. Savills heeft het (technisch) project management voor haar rekening genomen en Van Omme & De Groot is de betrokken aannemer.
Als architect heeft Real I.S. samengewerkt met V8 Architecten uit Rotterdam.