Kadans Science Partner breidt uit

Kadans breidt zijn pan-Europese science park portefeuille in het Verenigd Koninkrijk uit met de toevoeging van een tweede research hub.

Kadans verwerft Sycamore House van GSK. Het betreft een industrieel pakhuis van 9640 m²  vlak naast Stevenage Bioscience Catalyst (SBC) en het Cell and Gene Therapy Catapult Manufacturing Centre (CGTCMC). Kadans gaat Sycamore House herontwikkelen tot een multi-tenant R&D-faciliteit. De oplevering wordt medio 2021 verwacht.

De herontwikkeling van Sycamore House biedt extra ruimte om de groeiende vraag vanuit SBC en CGTCMC op te vangen. Momenteel worden samen met SBC gesprekken gevoerd met potentiële gebruikers om te zorgen dat het aanbod past bij de behoeften van de campus community.

De research cluster ligt in het hart van de Golden Triangle, centraal gelegen tussen Cambridge en Londen, en profiteert daarmee van goede connecties met gevestigde kenniscentra en goed gekwalificeerd personeel in de nabije omgeving. Sycamore House zal verder bouwen op de kracht van het ecosysteem van de campus en de verdere groei van de internationale cell en gene therapy community ondersteunen.

Kadans en SBC zullen samenwerken om het campus ecosysteem te ontwikkelen door middel van nieuwe initiatieven en value-add services. Het doel is om de community op de campus zowel lokaal als internationaal te ondersteunen met behulp van de netwerken van beide organisaties.

'Er is een gemeenschappelijk inzicht in de ondersteuning die wetenschappelijke communities nodig hebben om te groeien. De campus is een gevestigd ecosysteem van bedrijven die gezamenlijk bijna £ 1 mrd aan investeringen hebben verworven. De herontwikkeling van Sycamore House is een nieuw hoofdstuk in de uitbreiding van deze cluster in Stevenage’, aldus Ann Forsyth, ceo Stevenage Biosciences Catalyst.

Door Sycamore House toe te voegen aan de portefeuille werkt Kadans verder aan zijn ambitie om een sterk kennisdelend ecosysteem van science parks te realiseren in heel Europa. De portefeuille omvat nu 23 gebouwen en 4 projecten in ontwikkeling in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Kadans werd bij de transactie bijgestaan door creative places-specialist R&D Real Estate Consultants. Mills & Reeve acteerde als juridisch adviseur voor Kadans.