JLL: Groei kantoordeals tot € 15 mln 

Het aandeel kantoortransacties tot € 15 mln nam de afgelopen jaren al een substantieel deel van de totale beleggingsdynamiek voor rekening, maar lijkt steeds groter te worden.

Sinds 2015 bedraagt het gemiddelde jaarlijkse aandeel van beleggingstransacties tot € 15 bijna 30%. In het eerste kwartaal van 2017 is het aandeel van transacties tot €15 mln zelfs gegroeid tot 38%.

Dit is voornamelijk te verklaren door de groeiende vraag naar individuele verkoopopties van vastgoedbeleggingen en de toenemende vraag naar kantorenvastgoed in het middensegment.

Dré van Leeuwen, Head of Capital Markets: “Deze ontwikkeling zagen we al enkele jaren en heeft ons doen besluiten specifiek te focussen op dit groeiende segment met ons Mid Cap Investments Team. Wij hebben in dit relatief kleinschalige segment een sterk marktaandeel weten te verwerven sinds de oprichting van dit team 6 maanden geleden. In het eerste kwartaal van 2017 hebben wij reeds 66 miljoen euro aan transacties begeleid wat neer komt op een marktaandeel van 21%”.

Olaf Vogelaar, Head of Agency Offices voegt hier aan toe: "In vergelijking met het verleden is dit een zeer sterke groei. Over de afgelopen vijf jaar bedroeg het gemiddelde aandeel van JLL in dit segment circa 13%. De kracht van het team is dat we met onze kennis van de lokale markt, gecombineerd met de uitgebreide internationale ervaring en expertise in beleggingsadvies, een belangrijke toegevoegde waarde creëren bij de aan- en verkoop van kantoren in dit segment.“