Init Building op Oostenburgereiland volledig verhuurd

Init Building, gelegen aan de Jacob Bontiusplaats 9-11 te Amsterdam, is onlangs volledig verhuurd.

Met de komst van de huurders Daan en Helpling is het 33.836 m² grote gebouw sinds de ontwikkeling voor het eerst volledig in gebruik.

Init is de afgelopen jaren uitgegroeid tot "de nieuwe urban hotspot van jonge dynamische bedrijven die waarde hechten aan een uniek pand op een karakteristieke Amsterdamse locatie", aldus de verhuurder. "Met bedrijven als Flow Traders, Realworks, Backbase, Spotzer Media en De Persgroep als grootste gebruikers is het object verzekerd van een dynamische werkomgeving voor lange termijn. Deze omgeving wordt versterkt door de aanwezigheid van een Media Café, full service receptie, koffiebar, veel zitgelegenheden in de openbare ruimten en twee auditoria die ook te huur zijn voor externe bedrijven."

Init is gelegen midden op het Oostenburgereiland, een eiland dat momenteel tot een nieuwe stadswijk wordt ontwikkeld. Rondom Init zal de komende jaren nieuwe bebouwing verrijzen die plaats zal bieden aan woningen, horeca, bedrijfsruimten, een hotel en een parkeergarage.

De verhuurder werd bij de verhuur aan Helpling geadviseerd door DRS Makelaars en de huurder door Van Kempen BOG. BNP Paribas Real Estate, verantwoordelijk voor het commerciële property management, begeleidde de totstandkoming van de nieuwe huurovereenkomsten met de huidige huurders en de overeenkomst met de nieuwe huurder Daan namens verhuurder.