Imagewharf in Amsterdamse Houthavens verkocht

Steengoed heeft het Ontwerpgebouw, onderdeel van Imagewharf, verkocht aan een consortium van particuliere beleggers. Dit kantoor staat in de Amsterdamse Houthavens.

Het 7000 m² grote Ontwerpgebouw is een onderdeel van de ontwikkeling Imagewharf, gelegen aan de Rigakade 20 en Danzigerbocht 41-45 in de Amsterdamse Houthavens.
Vanaf 15 november 2017 zullen de huurders Netraco Garments, Goose Craft, DNA Amsterdam, Krakatau, Ibana, Solotwentyfive, Blue Glory, Smash Box, New Motion en Imagewharf hun intrede doen.

Allard Architecture uit Amsterdam tekende voor het Ontwerpgebouw. Dit pand bestaat uit 4 bouwlagen bovenop een parkeerlaag. Het pand is volledig uitgevoerd in prefab beton volgens de karakteristieke loft architectuur. Kenmerkend hierbij zijn de grote ruimtes, hoge plafonds en een grote hoeveelheid lichtinval waarbij de installaties onderdeel uitmaken van de architectuur.

Imagewharf bestaat totaal uit drie loft kantoren en een parkeergebouw in de Amsterdamse Houthavens. De panden zijn opgedeeld in diverse multifunctionele ruimtes voor bedrijven uit de creatieve sector. De gebouwen worden conceptmatig gerealiseerd en turnkey opgeleverd in prefab beton, staal én hout.
Imagewharf is een initiatief van een aantal creatieve bedrijven en Steengoed. Het omvat 17.500 m² bouwvolume op bijna 1,5 hectare grond. Deze urban community is gebouwd op beleving en inspiratie. Ideeën, ambachten en diensten komen samen in deze stads-oase.

Imagewharf betreft een ontwikkeling van Steengoed uit Amsterdam en werd geadviseerd bij de verkoop door Appelhoven Vastgoedadviseurs. De koper werd geadviseerd door P. van den Bosch Bedrijfsmakelaars. Hercuton is de hoofdaannemer en heeft zorggedragen voor de complete realisatie in samenwerking met Hiensch. Allard Architecture uit Amsterdam is de architect van het Ontwerpgebouw.