Icoon voor Arnhem in de maak

Het stationsgebied van Arnhem krijgt er een opvallend gebouw bij.

Ontwikkelaar Podium 26 Arnhem ontwikkelt hier ART (Arnhem toren). Het wordt een veelzijdig gebouw met diverse functies, zoals wonen, werken en horeca.

Podium 26 Arnhem is een samenwerking tussen ABC Planontwikkeling en BTB Group. In 2017 won ABC de door NS Vastgoed en gemeente Arnhem uitgeschreven prijsvraag met het concept podium 26 - ART. In de tussentijd is dit uitgewerkt en komt de realisatie steeds dichterbij. Het voorlopige ontwerp is inmiddels goedgekeurd door de gemeente Arnhem.

Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal van 2023 en wordt het gebouw opgeleverd in het tweede kwartaal van 2025.

ART zal gevestigd worden in het hart van het stationsgebied van Arnhem. Tussen de Rijntoren en het gebouw van Pathé rijzen straks twee torens van 30 en 50 meter.

Dankzij het bijzondere ontwerp van VenhoevenCS wordt ART een aantrekkelijke plek in de stad en de regio om te bezoeken en te verblijven. ART is een MicroCity waar verschillende functies integreren en elkaar versterken.

Het gebouw is gericht op een doelgroep waarbij ontmoeten, een gezonde lifestyle en beleving van groot belang zijn, evenals de sterke aansluiting met de stad. Voorzieningen in het gebouw kunnen gedeeld worden, wat het voor de gebruikers aantrekkelijk maakt en een toegevoegde waarde geeft aan de omgeving.