IVBN-leden scoren opnieuw zeer hoog op duurzaamheid

De resultaten van de jaarlijkse Global Real Estate Benchmark (GRESB) laten ook voor het jaar 2021 hoge scores zien voor de leden van IVBN.

GRESB is een jaarlijkse wereldwijde maatstaf voor de duurzaamheidsprestaties van vastgoedbedrijven- en fondsen wereldwijd die toetst op ESG-thema’s (environmental, social, governance). Veel vastgoedfondsen van de leden van IVBN doen hier jaarlijks aan mee.

 “Onze leden die aan GRESB meedoen behoren tot de wereldtop wat betreft verduurzaming en spelen een actieve rol in het bijdragen aan het behalen van de klimaat-doelstellingen. Dat is echt iets om trots op te zijn en dat zou de politiek enorm moeten aanspreken”, aldus directeur Frank van Blokland.

De leden hebben concrete ESG-doelstellingen die vast onderdeel zijn van hun beleggingsbeleid. “Dit zijn niet-financiële criteria en die zijn belangrijk voor de maatschappelijke impact die onze leden hebben op stads- en gebiedsniveau.” Tot de leden behoren partijen als CBRE Investment Management, Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Amvest, Altera en Bouwinvest.

img
Redacteur
Profiel