ING huurt 12.000 m² kantoorruimte in Amsterdam Zuidoost

Vastint Netherlands is een huurovereenkomst aangegaan met ING Bank voor circa 12.000 m2 verdeeld over twee gebouwen aan de Hullenbergweg in Amsterdam Zuidoost en 160 ondergrondse parkeerplaatsen. 

Het complex aan de Hullenbergweg bestaande uit in totaal drie kantoorgebouwen, is daarmee bijna volledig verhuurd. De huurprijs bedraagt € 190 per m2 per jaar.

De huurders - naast ING Bank - zijn Tele2 en GlaxoSmithKline. ING Bank zal rond de zomer het gebouw betrekken.

Herontwikkeling
In het najaar van 2016 heeft Vastint deze drie kantoorgebouwen van in totaal bijna 20.000 m2 aangekocht. Twee daarvan zijn herontwikkeld en per 1 februari opgeleverd. ING trekt in deze gebouwen. Voor de directe verhuur is er nog maar 800 m2 aan kantoorruimte beschikbaar.

ING concentreert hiermee op de Hullenbergweg een aantal huidige locaties.

Het gebouw aan de Hullenbergweg waar GlaxoSmithKline in gevestigd is, staat ook op de nominatie om gerenoveerd te worden.

Sloop & nieuwbouw
Begin 2017 kocht Vastint ook het naastgelegen gebouw aan de Hullenbergweg 1-3 (in totaal 5600 m²). Dat gebouw zal gesloopt worden en ervoor in de plaats komen twee gebouwen met 120 appartementen (in totaal circa 9000 m²), kantoorruimte (in totaal circa 17.000 m²), een aantal voorzieningen en parkeergarage. De planning is om deze twee gebouwen begin 2021 voor verhuur gereed te hebben.

De drie bestaande kantoorgebouwen krijgen een binnentuin die voor de verbinding zorgt met de omgeving. Zoals bij alle projecten van Vastint zal ook bij deze herontwikkeling gestreefd worden naar de hoogst haalbare duurzaamheidscertificaten. Voor de kantoren betreft dit BREEAM Excellent en energielabel A+.

Multifunctioneel
Amsterdam Zuidoost ondergaat de komende jaren een ingrijpende metamorfose tot een veelzijdig en hoogwaardig multifunctioneel gebied. Vastint zal daar bij de herontwikkeling van haar gebouwen aan de Hullenbergweg op aansluiten en een eigentijds, multifunctioneel complex realiseren met woningen, kantoren, retail en leisure voorzieningen.

Vastint is ervaren in Amsterdam Zuidoost: eerder herontwikkelde het op 5 minuten afstand gelegen Atlas Arena Amsterdam. Dat is nu voor 100% verhuurd.

Vastint werd in deze transactie begeleid door CBRE makelaars collegiaal met Van Dijk & Ten Cate en door Houthoff. ING Bank werd bijgestaan door Redept, Allen & Overy en JLL.