IC Netherlands koopt woongebouw The Fizz op Strijp-S

Spoorzone en IC Netherlands hebben een overeenkomst gesloten voor de aankoop van de The Fizz-Strijp, een woongebouw in het spoorzonegebied Strijp-S te Eindhoven. 

Het woongebouw heeft 18 verdiepingen en bestaat uit 199 huurappartementen, een commerciële ruimte, dakterrassen en verschillende binnentuinen. Daarnaast zijn er fietsenstallingen en parkeerplekken aanwezig voor de bewoners en bezoekers. De woningen worden uitgevoerd als luxe woonstudio’s.

Tevens komen een aantal “Friends-appartementen” in dit gebouw. Dit houdt in dat de huurder een eigen slaapkamer, douche en toilet heeft, maar de woonkamer en keuken deelt met een huisgenoot. Voordeel is dat hiermee ook de huur tussen beide bewoners wordt gedeeld.

Dit gebouw heeft haar naam te danken aan het woonconcept The Fizz van IC Netherlands en richt zich met name op gastvrijheid, service en community. In het woongebouw komen voorzieningen die toezien op onderlinge interactie tussen huurders en het leggen van verbindingen met de directe omgeving. Standaard in het concept van The Fizz is de aanwezigheid van een residentmanager op locatie om onder meer activiteiten te organiseren en reparaties uit te (laten) voeren. 

IC Netherlands, of één van haar fondsen, wordt de uiteindelijke eigenaar van het woongebouw.