Huren appartementen in Amstel Tower tot € 1260 voor 55 m²

De Amstel Tower in Amsterdam is donderdag 21 juni feestelijk geopend. Het Meiningerhotel en de parkeergarage zijn al in gebruik, de huurwoningen daarboven volgen binnenkort.

Deze middag is het kunstwerk in de entree onthuld en kregen genodigden en buurtbewoners de kans om op 100 meter hoogte van het uitzicht over Amsterdam te genieten. De woon- en hoteltoren van vastgoedontwikkelaar Provast ligt pal naast het Amstelstation en omvat 21.500 m².

Hoogste woontoren binnen de ring
Het ontwerp van architectenbureau Powerhouse Company is de hoogste woontoren binnen de ring en is gebouwd door JP van Eesteren. Amstel Tower bevat 192 huurappartementen, een 186 kamers tellend Meininger Hotel van belegger Bouwinvest, een Q-park garage met 171 plaatsen van belegger Holland Immo Group en twee horeca-units met Brazuca Coffee en Dagelijks Lekker van belegger Nieuwe Winkel Vastgoed. Op de garage is door de gemeente Amsterdam een nieuw busstation gecreëerd. Het investeringsvolume van het project bedraagt € 70 mln.

Parkeergarage geen vereiste
Bijzonder is dat voor zowel de gemeente als Vesteda een parkeervoorziening voor de bewoners geen vereiste was. De gemeente stelde alleen een maximum van 250 parkeerplekken, aldus Hans de Jong, partner van Provast. 'De bewoners hebben het recht om een parkeerplaats in de openbare parkeergarage te huren, dit is geen plicht. Dit is echt een trendbreuk, voor het eerst is een parkeergarage geen harde randvoorwaarde van de woningbelegger. Vandaar dat een ander vastgoedbedrijf, Holland Immo, die in eigendom heeft genomen. Vroeger dacht men dat een woning op termijn minder waard zou zijn als er geen parkeerruimte bij zat. Door de goede bereikbaarheid per OV is dat nu geen issue.De opkomst van leenauto's maakt ook dat de behoefte aan parkeerplekken voor huurders minder groot is." 

€ 1260 voor 55 m²
Van de 192 huurappartementen wordt 70% verhuurd in het middeldure segment en 30% in de vrije sector. Op zijn website biedt Vesteda de eerste woningen aan met een huur vanaf € 980 per maand. Ze hebben een oppervlakte van 43 m² tot 55 m². Voor appartementen met die omvang brengt Vesteda een huur van € 1260 m². De verhuur van de eerste 48 woningen is inmiddels gestart en de oplevering is naar verwachting in juli 2018.

Hotel met 802 bedden
De Duitse keten Meiniger richt zich op onder andere op groepen scholieren, jongeren en backpackers, maar ook zakenreizigers en gezinnen. Er is ook een Meininger hotel bij Sloterdijk.
Meininger Hotel Amsterdam Amstel biedt een- en tweepersoonskamers, meerpersoonskamers, gezinskamers en slaapzalen. De nieuwe vestiging bij het Amstelstation telt 802 bedden, verdeeld over de 186 kamers. In de lobby is een bar, gamezone, gastenkeuken en lounge. Het hotel beschikt verder over een terras. 

Kwaliteitsverbetering rond Amstelstation
De slanke 100 meter hoge Amstel Tower verrijkt de skyline van het kantorencluster rondom de Rembrandttoren en creëert een ontmoetingsplek op maaiveldniveau. Met deze eyecatcher wordt de omgeving van het Amstelstation herkenbaar als dynamisch stedelijk gebied, met respect voor het monumentale stationsgebouw. Amstel Tower vormt het startpunt van de kwaliteitsverbetering rondom het Amstelstation.

Geïnspireerd door kunstwerk Amstelstation
Het kunstwerk heeft een afmeting van 9,5 meter bij 3,4 meter en is een ontwerp van Ian Kirkpatrick, een Canadese kunstenaar gevestigd in Leeds. ‘The Golden Age’ is zijn Nederlandse primeur en toont de Amstel Tower op het kruispunt van het verleden, heden en de toekomst. Geïnspireerd op Peter Alma’s muurschilderingen uit 1939 in het Amstelstation schetst dit kunstwerk de historie van transport en architectuur: een visie op het urbane leven in ons tijdperk. Provast heeft dit kunstwerk geschonken aan belegger Vesteda en de bewoners van de woontoren.

 Foto 1: Amstel Tower foto: Ossip van Duivenbode
Foto 2: ‘The Golden Age’ van Ian Kirkpatrick in opdracht van Provast