Hudson's Bay ziet verlies toenemen

Hudson's Bay Company zag het afgelopen kwartaal de omzet dalen en het verlies toenemen. De reden? Minder klanten en te scherpe kortingen. Om de ellende te counteren treft Hudson's Bay maatregelen. 

Als gevolg van fikse kortingen, dalend aantal bezoekers en orkanen in Texas en Florida zag Hudson's Bay Company de winst en omzet het afgelopen kwartaal sterk dalen.

In Nederland is Hudson’s Bay Company eigenaar van de Hudson's Bay warenhuizen en Duitse Galeria Kaufhof en Belgische Inno.

De totale omzet van de Canadese retailgigant daalde het derde kwartaal met 4,2% naar C$ 3,2 miljard. De omzet uit de Europese activiteiten daalde met 3%. Het verlies liep op tot C$ 243 mln. De Nederlandse omzetcijfers zijn nog niet in de kwartaalcijfers meegenomen, omdat de winkels te kort open zijn.

Om de ervoor te zorgen dat er volgend jaar sprake is van een fatsoenlijke kasstroom wil Hudson’s Bay de voorraad efficiënter beheren, het  investeringsvolume terugschroeven en dusdanig schuiven binnen het budget zodat er meer geld kan worden vrij gemaakt voor online activiteiten.

Met deze reorganisatieplannen wil Hudson’s Bay jaarlijks C$ 350 miljoen besparen. Onlangs maakte Hudson’s Bay bekend het winkelpand van Lord & Taylor Fifth Avenue in New York te verkopen aan Rhône Capital voor $ 850 mln. Daarnaast investeert Rhône Capital nog eens $ 500 mln in de retailreus. Dat levert Rhône Capital een plaats in het bestuur op en wordt het voor 22% aandeelhouder van Hudson’s Bay.

Afgelopen juli liet Hudson’s Bay weten in Noord-Amerika 2000 werknemers te ontslaan. Die reorganisatie zorgde er het afgelopen kwartaal voor dat de online activiteiten minder sterk presteerden dan verwacht. Dat gaat komend jaar echter veranderen volgens Hudson’s Bay. Er wordt geïnvesteerd in digitale platforms en ook de voorraden worden daarop aangepast, waardoor het wellicht mogelijk is voor producten zo lang mogelijk de volle prijs te vragen.

Momenteel investeert Hudson’s Bay een kwart van zijn uitgaven aan de digitale strategie. Dat zal de komende vijf jaar worden opgeschroefd naar 30%.

Laatste nieuws

Evenementen