Hörnstenen koopt panden aan in Tilburg en Lijnden

Het van oorsprong Zweedse bedrijf Hörnstenen heeft vastgoed aangekocht in Tilburg en Lijnden en herfinanciert de gehele portefeuille.

In Tilburg is Burgemeester Brokxlaan 1041 verworven. De locatie omvat een volledig verhuurd, monumentaal pand, de Houtloods, van 480 m² tegenover het Centraal Station en een restaurant gevestigd in twee oude gerestaureerde treinwagons met terras, in totaal circa 660 m².

Tevens heeft Hörnstenen het kantoorgebouw Merchant Court aan de Singaporestraat te Lijnden gekocht. Dit volledig verhuurde kantoorgebouw van 3930 m² ligt gunstig ten opzichte van Rijksweg A9, Schiphol, maar is ook direct gelegen naast de nieuwe woonwijk Quatre Bras.

Hörnstenen is al sinds 1990 in Nederland actief als vastgoedbelegger. Hörnstenen, dat in 1935 door de aannemersfamilie Johansson in Zweden is opgericht, heeft het grootste deel van haar Zweedse vastgoedportefeuille zelf gerealiseerd en nadien in portefeuille gehouden.

Hörnstenen heeft de ambitie om haar vastgoedportefeuille in Nederland te laten groeien tot een omvang van circa € 50 mln. De focus van Hörnstenen bij vastgoedbeleggingen in Nederland ligt op commercieel vastgoed, met name kantoren en bedrijfsmatig onroerend goed.

De Nederlandse portefeuille is succesvol geherfinancierd bij Handelsbanken. Heston Finance Group heeft voor Hörnstenen deze herfinanciering gearrangeerd.