Hotels Houthavens geopend

Cycas Hospitality heeft zijn eerste hotels buiten de UK geopend. Het gaat om de hotels Marriott’s Moxy en Residence Inn in de Houthavens in Amsterdam.

Ontwikkelaar Heren2 en Cycas Hospitality hebben samen een groot hotelproject gerealiseerd op de kop van de Danzigerkade in de Houthavens van Amsterdam: een Moxy Hotel en een extended stay-hotel onder het merk Residence Inn by Marriott, met respectievelijk 120 en 60 hotelkamers. De hotels worden beheerd door Cycas Hospitality onder een franchise van Marriott International.

Met de opening van deze hotels zet Cycas de eerste stap voor de uitrol van hotels voor langdurig verblijf in heel Europa. Het bedrijf wil de komende vijf jaar het aantal kamers vergroten van de huidige 3000 naar meer dan 10.000, met een belangrijke focus op het VK, de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Om deze groei mogelijk te maken heeft Cycas zijn ontwikkelings- en acquisitieteam, dat wordt geleid door Asli Kutlucan, uitgebreid met Lisa Neubueser, Nicole Perreten en Christos Georgiou. Deze uitbreiding volgt op een investering van meerdere miljoenen euro's van Hua Kee in Cycas. Deze Thaise hotelexploitant verwierf een aandeel van een derde in Cycas. Deze investering voorziet de onderneming niet alleen van extra werkkapitaal, maar ook van een co-investeringspartner voor toekomstige deals.