Hoog houten kantoorpand aan de Zuidas heeft een bouwer

NSI en aannemer J.P. van Eesteren hebben een bouwteamovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van één van de hoogste houten kantoorgebouwen ter wereld.

Het gebouw op de Zuidas van 22.000 m² en 86 meter hoog krijgt de naam ‘Well House’, wordt Paris-proof en zal voldoen aan het hoogste niveau van well-being. De intentie is om in de tweede helft van 2022 te starten met de bouw.

Het gebouw naar ontwerp van Dam & Partners Architecten wordt ontwikkeld aan het einde van de nog aan te leggen Maurice Ravellaan, in het verlengde van de Gustav Mahlerlaan. Het gebouw wordt een voorloper op het gebied van duurzaamheid en krijgt een dakterras.

In Well House, eerder bekend onder de werknaam Vivaldi III, komt het welzijn van mens en natuur centraal te staan. Van concept tot realisatie zijn duurzaamheid en well-being de drijvende krachten achter Well House. Door gebruik te maken van duurzaam geproduceerd hout en te kiezen voor circulaire materialen, wordt de CO2-voetafdruk geminimaliseerd.

Door deze ambitieuze duurzaamheid- en well-being standaarden is Well House ontworpen om een BREEAM Outstanding certificaat en WELL Platinum label te behalen. De beoogde oplevering zal plaatsvinden in de tweede helft van 2025.

Marco Peppel, directievoorzitter J.P. van Eesteren: ‘Well House wordt ons derde grote houtbouwproject op rij. Een geweldige kans om samen met NSI en Dam & Partners Architecten te laten zien dat de lat nog hoger kan. Niet alleen met de letterlijke hoogte van 86 meter, maar vooral qua duurzaamheid.’