Hoofdkantoor Koninklijke Luchtmacht gaat in de verkoop

Het Rijksvastgoedbedrijf biedt via openbare inschrijving met voorselectie het voormalige Hoofdkantoor van de Koninklijke Luchtmacht te koop aan. het kantoor staat aan de Binckhorstlaan 135–137 in Den Haag.

Dit voormalige kantoorgebouw bestaat uit twee delen en heeft een brutovloeroppervlakte van circa 41.700 m². Het perceel heeft een oppervlakte van 23.533 m², waarop momenteel ongeveer 325 parkeervoorzieningen op eigen terrein zijn gerealiseerd.

Volgens is het Rijksvastgoedbedrijf is het een uniek herontwikkelingsobject met centrale ligging in Den Haag op de Binckhorst, dat bekend staat als de zogenaamde Trekvlietzone. De locatie is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Oorspronkelijk is de Binckhorst door de gemeente Den Haag ontwikkeld als gebied voor ambachtelijke en industriële bedrijvigheid. De gemeente Den Haag heeft plannen om het gebied te ontwikkelen tot een dynamische en organische zone. Wonen staat hier in de toekomst centraal.
Dit biedt veel potentie voor herontwikkeling van de locatie. Tevens zal de aanleg van de Rotterdamse baan het gebied een boost geven. Voor de locatie wordt momenteel door de gemeente Den Haag een nota van uitgangspunten opgesteld met de herontwikkelingsmogelijkheden. Deze komt medio maart beschikbaar.

Het object is door het Rijksvastgoedbedrijf in gebruik gegeven aan Motus. Dat exploiteert in één deel van het object onder de naam Mooof een totaalconcept gericht op tijdelijke huisvesting voor gezelschappen, personen, bedrijven en organisaties op het gebied van dans, muziek, sport en beweging.

Op ongeveer 2 kilometer van het object bevinden zich de twee grootste Haagse treinstations (Den Haag Holland Spoor en Den Haag Centraal Station). Gezien de ontwikkelingen van de Binckhorst, de fraaie ligging aan de Trekvliet, de goede bereikbaarheid van snelwegen en de korte afstand tot het centrum is dit object met recht uitdagend en kansrijk te noemen.

Verkoopprocedure
De verkoop zal plaatsvinden via openbare inschrijving. Aan de inschrijving gaat een selectie vooraf. Direct nadat geïnteresseerden kenbaar maken een bod te willen uitbrengen, wordt beoordeeld of aan de voorwaarden voldaan is om toegelaten te worden tot de inschrijving. Na toelating kan een bod uitgebracht worden. Het Rijksvastgoedbedrijf biedt de mogelijkheid een onvoorwaardelijk of bod onder voorwaarden in te dienen, maar aanvaardt uitsluitend voorwaarden ten aanzien van het verkrijgen van de financiering of ruimtelijke ordeningsaspecten met betrekking tot het object.