Home Invest Belgium treedt toe tot StiVAD

De Belgische beursgenoteerde woningverhuurder Home Invest Belgium heeft zich aangesloten bij de Stichting Vastgoeddata StiVAD.

De belegger – na Heimstaden de tweede buitenlandse deelnemer in StiVAD – verwierf in november 2021 zijn eerste bezit in Nederland.
Home Invest Belgium is een Belgische openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV of BE-REIT), gespecialiseerd in de aankoop, ontwikkeling, verhuur en beheer van woningen. De portefeuille omvat ruim 2400 eenheden in 50 complexen met een waarde van 725 miljoen euro in België en Nederland.
Bestuursvoorzitter Robbert van Dijk van StiVAD is blij met de nieuwe toetreder: ‘Home Invest Belgium is na Heimstaden de tweede buitenlandse woningbelegger die zich bij StiVAD aansluit. Het toont aan dat ook buitenlandse partijen zich committeren aan een kwalitatief hoogwaardig register met marktreferenties. Ik hoop dat dit voorbeeld ook door andere buitenlandse partijen actief in Nederland zal worden gevolgd.’
StiVAD is in 2010 opgericht door de Vereniging van Institutionele Vastgoedbeleggers in Nederland (IVBN) en startte met zeventien zogeheten founding fathers, met als doel betrouwbare marktreferenties voor betere vastgoedtaxaties. Aangesloten partijen melden hun beleggingstransacties in het vastgoedbeleggingsregister van StiVAD. Naast de beleggingstransactiedatabase beheert StiVAD ook de Footfall Index Netherlands (FIN), een passantenindex voor winkelcentra en -gebieden.