Hogere omzet, lagere winst voor CTP in eerste kwartaal

Vastgoedinvesteerder CTP boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een lagere winst, deels door hogere loonkosten. De omzet steeg wel.

De winst kwam uit op €60 mln tegen €98 mln in de eerste drie maanden van vorig jaar. De omzet steeg daarentegen met 30% naar €135 mln. Dat kwam voor een belangrijk deel door een grote overname in november vorig jaar in Duitsland. Daar nam CTP concurrent Deutsche Industrie over voor ongeveer €800 mln. De vastgoedbelegger kreeg er met deze acquisitie in een keer 665 nieuwe klanten en huurders bij.

CTP heeft naar eigen zeggen tot nu toe geen last gehad van de oorlog in Oekraïne, die halverwege het eerste kwartaal begon. Dit terwijl Oost-Europa de kernmarkt is van het beursgenoteerde bedrijf. Daarom houdt CTP wel nauwlettend in de gaten 'wat de gevolgen kunnen zijn van de versnellende macro-economische tegenwind en de oorlog in Oekraïne', aldus ceo Remon Vos in een verklaring bij de woensdag gepubliceerde kwartaalcijfers.  

Volgens het bedrijf heeft de oorlog tussen Oekraïne en Rusland de al langer bestaande verstoringen in de toeleveringsketen van de bouw wel verder verergerd. Ook heeft het conflict voor een belangrijk deel bijgedragen aan de oplopende inflatie. Die zorgt volgens Vos vooralsnog niet voor problemen bij CTP, mede als gevolg van huurverhogingen. Hij verwacht dat de Europese industriële- en logistieke sector structureel blijft groeien op de lange termijn en dan met name in de kernmarkten in Centraal- en Oost-Europa.