Highbrook verkoopt 3 Amsterdamse kantoren

Highbrook Investors, een Amerikaanse private equity vastgoedinvesteerder, heeft Quarter Offices in Amsterdam Sloterdijk verkocht.

Koper is Hilltop 4, een joint venture van Arzan Wealth en Equity Estate.

De Quarter Offices portefeuille omvat drie hooggekwalificeerde kantoorgebouwen - Quarter Podium, Quarter Avenue en Quarter Plaza - met een totale vloeroppervlakte van 26.150 m² en 431 parkeerplaatsen. Huurders in de portefeuille zijn onder meer Aon, DPA, Maandag en Robert Half International.

Highbrook verwierf de gebouwen samen met asset managementorganisatie Equity Estate gedurende de afgelopen tweeëneenhalf jaar in drie afzonderlijke transacties. Na afronding van ingrijpende renovaties in alle drie de kantoren, zijn ze in de markt gepositioneerd als hooggekwalificeerde werkomgevingen met hoogwaardige services en faciliteiten onder het merk Quarter Offices waarbinnen services en faciliteiten tussen de locaties worden gedeeld. In deze periode is meer dan 22.000 m² kantoorruimte verhuurd waardoor de bezettingsgraad in de portefeuille steeg van minder dan 10% naar 86%.

Quarter Offices bestaat uit Quarter Podium aan Gatwickstraat 9, Quarter Avenue aan de Concensatorweg 54 en Quarter Plaza aan de Transformatorweg 74-118.

Hilltop 4 verwierf de portefeuille door een aandelentransactie. PropertyNL schat in dat de kantorengebouwen zijn verkocht voor een aanvangsrendement dat tegen 6% ligt. Dat zijn de nu geldende aanvangsrendementen voor de kwalitatief betere gebouwen in Sloterdijk.

Highbrook Investors is in deze transactie commercieel geadviseerd door Cushman & Wakefield en Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten, met Loyens & Loeff als juridisch adviseur. Hilltop 4 is geadviseerd door juridisch adviseur Van Doorne.