Highbrook opent Quarter Offices in Sloterdijk

Donderdag 31 mei opende HighBrook Investors officieel Quarter Offices, een nieuw concept dat wordt uitgerold binnen drie kantoorgebouwen in Sloterdijk in Amsterdam.

Quarter Offices bestaat uit
- Quarter Plaza (Transformatorweg 74–118, 5500 m² beschikbaar, totaal oppervlak 11.000 m²);
- Quarter Podium (Gatwickstraat 9–39, 3000 m² beschikbaar (totaal oppervlak 7500 m²);
- Quarter Avenue, Condensatorweg 54, 7000 m²  beschikbaar (totaal oppervlak 7500 m²).

Alle drie de gebouwen hebben een omvangrijke renovatie ondergaan gericht op de verbetering van kwaliteit en functionaliteit en het creëren van een ‘work, meet & relax lifespace’. Alle kantoorgebouwen bieden nu werkomgevingen voor kantoorgebruikers variërend van corporates tot MKB, startups en zzp’ers. Het serviceconcept in Quarter Offices is voor alle gebruikers beschikbaar, ongeacht het kantoor waarin ze zijn gehuisvest. Services variëren van bedrijfs- en vergadercentra, diverse restaurant- en foodconcepten, een ‘bike share’-programma, dienstverlening op het gebied van reizen, bootcamps en workshops tot aan pick-up points, roomservice en meer. Alle services zijn voor alle gebruikers eenvoudig toegankelijk via de Quarter Offices app.

De strategie van HighBrook Investors voor Quarter Offices is een omvangrijk asset managementplan gericht op waardecreatie door revitalisering, moderne werkomgevingen, een geïntegreerd hard (technisch) en soft (hospitality) facility services en property managementconcept en een proactieve marketing- en verhuurstrategie.

Voor de uitvoering van het asset managementplan heeft HighBrook Investors de volgende partners gecontracteerd:
- Equity Estate als overall asset manager;
- DZAP Architecten voor de revitalisering van het exterieur en het ontwerp en de realisatie van het interieur; 
- D&B The Facility Group in combinatie met JLL voor de implementatie van InCharge: een geintegreerd concept voor hospitality, facility services en property management;
- JLL, Savills, Spring Real Estate, Cushman & Wakefield en Van Gool Elburg voor de verhuur.

Sloterdijk/Teleport
De drie Quarter Offices liggen in Amsterdam Sloterdijk, een opkomend werk-, winkel- en leefgebied waar zich inmiddels al diverse grote media, tech- en creatieve bedrijven hebben gevestigd. Het gebied ligt gunstig ten opzichte van recreatiegebieden zoals het Westerpark en landschapsgebied De Bretten en is uitstekend bereikbaar via de weg, over het spoor en vanaf Schiphol. Na jaren van relatieve stagnatie heeft Sloterdijk centrum onlangs grote kantoorgebruikers zoals Booking.com en Netflix aangetrokken en wordt het getransformeerd tot een gevarieerd hoogstedelijk en dynamisch gebied.