HighBrook Investors koopt Mainland Offices

HighBrook Investors, een Amerikaanse private equity vastgoedinvesteerder, heeft Mainland Offices aan het Vasteland 10-40 in het centrum van Rotterdam overgenomen van DHG.

Mainland Offices is een kantoorgebouw van circa 12.000 m2 bestaande uit twee geschakelde gebouwen met zes verdiepingen, waaronder winkelruimte op de begane grond en multi-tenant kantoorruimte op de andere vijf verdiepingen.

HighBrook Investors verwierf het object via een off-market transactie. Uit het Kadaster blijkt dat de aankoopsom € 13,64 mln bedraagt. DHG kocht het pand eind 2016 aan voor € 7,67 mln.  

Mainland Offices is gelegen naast het historische Scheepvaartkwartier in Rotterdam aan de noordkant van de rivier de Nieuwe Maas en de iconische Erasmusbrug. Meer dan 55% van het gebouw is verhuurd met een gemiddelde huurtermijn van ongeveer vijf jaar. Onlangs investeerde DHG circa € 3 mln in de renovatie van het gebouw met onder andere vervanging van installaties en het creëeren van turn-key kantoorruimte. Het gebouw heeft nu een energielabel A. HighBrook Investors is voornemens dit jaar een omvangrijke renovatie van het exterieur uit te voeren.

Rotterdamse kantorenmarkt
Rotterdam is, na Amsterdam en Den Haag, de derde grootste kantorenmarkt van Nederland en ook de derde markt in termen van kantooropname na Amsterdam en Utrecht. Het leestandspercentage over 2017 lag net onder de 15%. Rotterdam Centrum is daarnaast de best presterende subkantorenmarkt in de stad die, met steun van de gemeente, is en verder wordt gerevitaliseerd door vernieuwde openbare ruimtes, transformaties en verbeterde voorzieningen.

BNP Paribas Real Estate trad op als adviseur van HighBrook Investors en zal ook het Asset and Property Management van Mainland Offices uitvoeren. Loyens & Loeff trad op als juridische adviseurs van HighBrook. DHG vertegenwoordigde zichzelf in de transactie.

Gerelateerde artikelen: