High Potentials 2019: Rodiaan Gijselaar (34), Merin

Rodiaan Gijselaar is cfo van Merin en werd na de overname door Dream Global REIT in 2017 verantwoordelijk voor finance in heel Europa.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 3, 29 maart 2019

Dream Global is een Canadese REIT met een portefeuille van € 3,7 mrd in kantoren en industrieel vastgoed in Duitsland, Nederland, Oostenrijk en België.  Ook heeft hij een actieve investor relations rol voor Europese beleggers. Bijzonder: hij speelde op hoog niveau basketbal, onder meer vier jaar in het nationale jeugdteam.

Het belangrijkste de komende jaren?
Ik hoop dat ik onderdeel mag zijn van een disruptie in het vastgoed, een nieuwe business case.

Welke competentie waardeert u het meest van uzelf?
Het vermogen om complexe problemen te versimpelen, oplossingen door te voeren en zo het bedrijf te verbeteren.

Meest gebruikte app?
Uiteraard als eerste de Office365 app voor e-mail, maar daarna Evernote. Ik ben volledig overgestapt op het digitaal bijhouden van mijn aantekeningen, zo heb ik ze altijd bij de hand. En waar kun je anders een foto opslaan in je handgeschreven boekje?

Hoe gaan digitale ontwikkelingen het vastgoed veranderen?
De behoefte aan flexibiliteit bij gebruikers van vastgoed zal groter worden. Digitaliseren zorgt voor meer zelfbeschikking en grotere invloed voor gebruikers. Ze kunnen veel meer zelf bepalen; ik merk dat ik daar zelf ook behoefte aan heb.

Gelooft u in smart buildings?
Absoluut, ik geloof in de kracht van data en de slimme aansturing die je daarmee mogelijk maakt.

Spannendste klus?
De verkoop van Merin aan Dream Global REIT staat voor mij zonder twijfel bovenaan. Het was een complexe transactie, waarin ik een actieve rol heb mogen spelen en waaraan ik een belangrijke bijdrage heb kunnen leveren.

Wat neemt u van uw vakantie mee terug naar uw werk?
Inspiratie, vaak nadat ik eindelijk weer eens de tijd heb gevonden om een interessant boek te lezen.

What keeps you ticking?
De mensen in mijn teams laten groeien en het nadenken over verbeteringen om zo elke dag het bedrijf een beetje beter maken.