Herstructurering van Tilburgse wijk Groeseind voltooid

Na ruim 15 jaar is de grootste herstructurering van Tilburg voltooid. De Tilburgse wijk Groeseind is getransformeerd van een buurt met verouderde arbeiderswoningen in een gewilde woonwijk met een mix aan koop- en huurwoningen.

Voor de vernieuwing van Groeseind werkten de corporaties WonenBreburg en Tiwos en ontwikkelaars Janssen de Jong projectontwikkeling en Hurks vastgoedontwikkeling samen met de gemeente.

In de Bisschoppenbuurt en Pietersbuurt zijn ongeveer 380 huurwoningen, een basisschool en een industrieterrein gesloopt en daarvoor in de plaats is een mix van ruim 470 nieuwe koop- en (sociale) huurwoningen gerealiseerd. Janssen de Jong Projectontwikkeling en WonenBreburg ontwikkelden het zuidelijk deel van deze Tilburgse wijk. Deze woningen zijn gebouwd door Janssen de Jong Bouw Zuid. Het noordelijke deel van de wijk is ontwikkeld door woningcorporatie Tiwos en Hurks. 

De betrokken architectenbureaus zijn, naast De Zwarte Hond: Aartsen & Partners architecten, Atelier Brink, AtelierPro, AWG Architecten, Bedaux de Brouwer architecten, Biq/Hans van der Heijden architecten, Rijnvos Voorwinde architecten en Rocha Tombal architecten.

Laatste nieuws

Evenementen