Heijmans ontwikkelt 48 woningen in Leidsche Rijn Centrum

Heijmans gaat 48 koopwoningen (vrije sector koop) ontwikkelen in Leidsche Rijn Centrum.

Het betreft 36 appartementen en 12 stadswoningen. Het project Vestibule maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Leidsche Rijn te Utrecht en heeft een contractwaarde van circa € 20 mln. Heijmans kreeg de opdracht van de gemeente Utrecht gegund vanwege de maximale score op architectonische kwaliteit en hoogwaardige duurzaamheid van het plan.

Het project draagt bij aan het beantwoorden van de structureel hoge vraag naar woningen binnen de gemeente Utrecht. De woningen die Heijmans realiseert, variëren in woonoppervlakte van 74 tot 190 m², hebben extra hoge plafonds (oplopend tot 6 meter) en grote buitenruimtes. Daarbij vormt een glazen vestibule de kenmerkende centrale groene ingang van het complex.

De gemeente Utrecht zet in op het gezond en leefbaar maken van de stad. In het plan van Heijmans is daar op diverse manieren rekening mee gehouden. Zo zijn de woningen zeer energiezuinig en kunnen toekomstige bewoners onder meer gebruik maken van elektrische deelmobiliteit. Ook wordt een circulair waterbergingssysteem aangelegd voor de bewatering van het vele groen in het plan.

Naar verwachting start de bouw van het project medio 2019 en wordt het in 2020 opgeleverd. Al eerder startte Heijmans de ontwikkeling van het plan Greenville dat tegenover het nieuwe project Vestibule is gelegen. Voor het project werkt Heijmans samen met Studioninedots uit Amsterdam en Flux (landschap) uit Utrecht. Het stedenbouwkundig plan is van Jo Coenen Architects & Urbanists.