Hanzevast verkoopt drie kantoren aan Snippe en Mutos

Fondsbeheerder Hanzevast heeft namens het Vastgoed Fusiefonds Hanzevast C.V. drie panden uit portefeuille verkocht aan Snippe Projecten en Mutos City Apartments.

De kantoren zijn via een door Hanzevast georganiseerd biedingsproces individueel verkocht.

Het pand aan Eekholt 54 in Diemen werd verkocht voor € 3 mln aan Snippe , Jansbuitensingel 20 in Arnhem voor € 3,94 mln aan Mutos, en Planetenweg 11-41 in Hoofdorp is verkocht voor € 2,75 mln.
De panden hebben samen een oppervlakte van ruim 11.500 m². De verkooptransacties zijn onderdeel van een driejarig desinvesteringsplan van de fondsbeheerder. In totaal bestaat deze portefeuille uit 32 kantoorpanden, verspreid over steden in heel Nederland met ruim 133.000 m² verhuurbaar oppervlak.

De drie kantoren hebben een goed ontwikkelpotentieel naar woningen en stonden hoog op de verlanglijst van projectontwikkelaars. Hanzevast leidt de desinvestering van het fonds via een door Hanzevast Real Estate georganiseerde verkoopprocedure. 

Er worden op dit moment 9 andere kantoren ter verkoop aangeboden. 

“We hebben gewacht met het starten van het verkoopproces totdat de markt weer enigszins was aangetrokken. Inmiddels is dat een gegeven en wordt geprofiteerd van de aantrekkende markt en navenante prijzen. De verkoopresultaten die we momenteel realiseren werden een jaar geleden niet voor mogelijk gehouden”, aldus Jos Westra, Directeur van Hanzevast.

Hanzevast zal de komende periode de verkoop van nieuwe panden beginnen.