HBB realiseert scheidingshotel in Haarlem

Achter het Patronaat in de Ruychaverstraat in Haarlem realiseert de HBB Groep het eerste sheidingshotel van Nederland, Next.

Dit is een kleinschalig comfortabel woongebouw, ontworpen door Mulder Blauw Architecten, waar mensen die in scheiding liggen, vaak een keerpunt in hun leven, de stap kunnen maken naar een ander bestaan.

Next  heeft de beschikking over 20 woningen die variëren in grootte en voorzieningen. Zo zijn er drie kleine studio’s, 13 tweekamerappartementen, één groot driekamerappartement en éen appartement geschikt voor mindervaliden. Er komt een grote inpandige fietsenstalling en een gezamenlijke wasmachineruimte met leestafel. Alle appartementen zijn voorzien van een eigen keuken, badkamer en toilet.
Op de begane grond worden twee ‘normale’ huurappartementen gerealiseerd die een zekere continuïteit qua bewoning op straatniveau nastreeft. Dat is goed voor de sociale cohesie. Verder wordt het dak van Next voorzien van zonnepanelen en krijgen de buitenruimten aan de achterzijde van het gebouw een fraaie groene afscheiding.

Projectontwikkelaar Gren Molenkamp: “Fantastisch dat we dit kunnen realiseren en dat de funderingspalen al in de grond zitten. Aanvankelijk was het de bedoeling dat op deze plek een gewoon hotel zou komen. Een doorzetting van het eveneens in aanbouw zijnde NIU concept voor Novum Hotel Group aan de Zijlsingel. Buurtbewoners waren hier verdeeld enthousiast over. We zijn gaan zoeken naar een andere bestemming die een betere aansluiting vindt op deze plek. Een gesprek met Ziggy Klazes van GroenLinks bracht ons op het idee van een scheidingshotel.”

Er bestaat volgens de ontwikkelaar een grote behoefte aan tijdelijke huisvesting voor mensen die gaan scheiden of al in een gescheiden situatie verkeren. De vraag aan mediators of er behoefte zou bestaan aan een dergelijke voorziening voor hun cliënten werd unaniem positief beantwoord.

NexT hoopt al in het derde kwartaal van 2018 haar deuren te kunnen openen. Het is de bedoeling dat in blokken van steeds 3 maanden tot maximaal een jaar in NexT gewoond kan worden. Alle appartementen zijn volledig afgewerkt en ingericht.

Laatste nieuws

Evenementen