HBB levert Niu Diary hotel in Haarlem op

Op woensdag 25 april 2018 is het renovatieproject Hotel Zijlsingel door HBB Groep aan de Duitse Novum Group opgeleverd.

Op deze historische plek in de binnenstad van Haarlem is het Niu Dairy Hotel met 84 kamers gerealiseerd. Dit hotel heeft een bijzonder verhaal: de belangrijkste elementen Zuivel en Muziek worden tot in de kleinste details tot uiting gebracht in de inrichting van het hotel.

Het hotel is, inclusief de complete inrichting, ontwikkeld en gerealiseerd door HBB Groep. Het hotel heeft 4 verdiepingen en is ontworpen door Mulderblauw Architecten. Vanuit een bestaand betoncasco is een volledig nieuwe invulling gegeven. Daarnaast is het pand voorzien van nieuwe gevelbekleding.

Maaike Uttien (Projectontwikkelaar HBB Groep): “De naam Dairy is een verwijzing naar deze historische plek, de plek waar voorheen de bekende zuivelfabriek De Sierkan stond. Het muziekthema is een link naar de nabij gelegen poptempel het Patronaat. Het zijn twee totaal verschillende thema’s die volledig met elkaar verweven zijn in het hele ontwerp. De entree, de lobby, de gangen, de hotelkamers en zelfs het tapijt heeft een bijzonder verhaal. Overal wordt gerefereerd aan de twee thema’s. Zoals de visualisatie van stromende melk, blinkende koeienkoppen, melkflessenverlichting, maar ook lp’s aan de muur. In de loungehoek in de lobby zijn instrumenten aanwezig, dus een spontane jamsessie kan zomaar ontstaan.”

Het nieuwe Niu Dairy hotel in Haarlem is na het Niu Cobbles hotel in Essen (Duitsland) de tweede locatie waar Novum Group zijn innovatieve hotelconcept heeft toegepast. “Een uniek hotel wat je een thuisgevoel geeft. Waar je nieuwe mensen ontmoet en dat het verblijf tot een bijzondere ervaring maakt. Dit komt vooral doordat het concept van elk niu-hotel geïnspireerd wordt door de geschiedenis van de specifieke locatie in die stad,” aldus Uttien.

Het Niu Dairy Hotel is het onderdeel van een groter plangebied op de hoek van de Zijlsingel, de Zijlweg en de Ruychaverstraat. Dit gebied heeft door HBB Groep de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan. Het eerste deel bestond uit de nieuwbouw herenhuizen in de Ruychaverstraat en de volledige renovatie van het kantorencomplex waar nu het UWV is gevestigd. Het laatste deel is in aanbouw en wordt het - in de volksmond genoemde - scheidingshotel genaamd Next.
Met het nu opgeleverde hotel krijgt dit deel van de Zijlsingel weer een volledig gebruikte plint, een gezicht naar de straat.