Grote vastgoedportefeuille Breevast onder de hamer

De omvangrijke vastgoedportefeuille van Breevast zal 15 mei worden geveild. Het gaat om in totaal 55 panden. De vastgoedonderneming zelf is het hier niet mee eens en wil de online veiling via de rechter voorkomen.

De Mesdag Delta portefeuille wordt in drie delen (mandjes) aangeboden via BOG Auctions. Het is ook mogelijk een bod te doen op de gehele portefeuille

De afgelopen jaren verkeerde Breevast in financiële problemen omdat de leningen onder water stonden door de gedaalde waarde van het vastgoed. Vorig jaar berichtte het FD over een op handen zijnde verkoop, maar dat werd ontkend door Breevast. In februari maakte Breevast bekend dat de cmbs-lening Mesdag Delta was overgenomen door het Amerikaanse hedge fund Davidson Kempner

Breevast verzet zich bij de rechter tegen het plan van Davidson Kempner om de Mesdag Delta vastgoedportefeuille te veilen. De portefeuille is eigendom van verschillende groepsvennootschappen van Breevast. De aan deze portefeuille gekoppelde lening is op 2 februari 2018 gekocht door Davidson Kempner. Het gaat om een zogenaamde non recourse lening waarvoor Breevast zelf niet garant staat.
In een verklaring stelt Breevast: "Op 5 februari 2018 heeft Davidson Kempner aangekondigd over te gaan tot uitwinning van deze lening door middel van een veiling van het onroerend goed. De vastgoedportefeuille heeft een overwaarde ten opzichte van de lening. Breevast verzet zich tegen het voornemen van Davidson Kempner om zich de overwaarde toe te eigenen. Breevast verzet zich tegen de (wijze van) executie."

Dinsdag diende het door Breevast aangespannen kort geding in deze zaak. De voorzieningenrechter doet op 10 april aanstaande uitspraak.

Het gaat om in totaal 18 kantoorgebouwen, 16 bedrijfspanden, 9 winkelcentra, 6 high street winkelpanden, een hotel, 2 woningen en een perceel grond. Het totale vloeroppervlakte bedraagt bijna 460.000 m² en Ondermeer het NH hotel in Utrecht staat op de nominatie om online geveild te worden, een kantoorpand aan de Prinses Irenestraat op de Amsterdamse Zuidas, een kantoorpand (Schimmelt 34) in Eindhoven en winkelcentrum De Nieuwe Passage in Schiedam.

Mandje I is een gemengde portefeuille bestaande uit 8 kantoorgebouwen, 9 bedrijfsgebouwen, 1 eengezinswoning en een hotel.

Mandje II is een gemengde portefeuille bestaande uit 10 kantoorgebouwen, 7 bedrijfsgebouwen, 1 eengezinswoning en een groot perceel grond in de nabijheid van een beschermd natuurgebied.

Mandje III is een gemengde portefeuille bestaande uit 7 convenience winkelcentra voor dagelijkse boodschappen, 2 winkelcentra en 6 high street winkeleenheden.

 

Laatste nieuws

Evenementen