Green sluit huurovereenkomst met Scotch & Soda voor Aalmarkt

Fashionketen Scotch & Soda heeft langdurige huurovereenkomst gesloten voor de Aalmarkt 8a met Green Real Estate.

De huurovereenkomst voor het 240 m² grote winkelpand gaat in op 15 januari, waarna in het voorjaar de nieuwe vestiging van het kledingconcern wordt geopend.

Aan de Aalmarkt zijn naast Scotch & Soda ook winkels te vinden van andere modeketens zoals Suit Supply, H&M en Zara Home. In het pand van de voormalige V&D is vorig jaar Hudson’s Bay geopend. Met in totaal 24.000 m2 herontwikkeld winkeloppervlak wordt de Aalmarkt volgens Green een steeds aantrekkelijker winkelgebied in Leiden als winkelstad, ook voor grotere fashionketens.

Scotch & Soda is als Nederlands modebedrijf opgericht in de jaren ‘80 en vervolgens omgedoopt en opnieuw gelanceerd in 2001. Scotch & Soda produceert niet alleen herenkleding, maar ook vrouwenkleding (Maison Scotch), jongenskleding (Scotch Shrunk), meisjeskleding (Scotch R'Belle) en denim onder de merknaam Amsterdams Blauw, en een eigen parfum genaamd Barfly.

Het modebedrijf heeft over 150 winkels in eigendom. In Nederland exploiteert het bedrijf in 17 steden een of meerdere Scotch & Soda -winkels. Leiden wordt de 18de stad met een Scotch & Soda -winkel. Daarnaast worden hun producten in meer dan 8.000 andere warenhuizen en winkels over de hele wereld, en online verkocht.

CBRE trad op voor de verhuurder in collegiale samenwerking met Basis bedrijfshuisvesting. Kokelenberg & Ouwehand adviseerde de huurder.