Gezocht: Green Leader 2018

De Dutch Green Building Council (DGBC) is samen met de Provada en PropertyNL op zoek naar dé Green Leader van dit moment in de bouw- en vastgoedsector of een daaraan gerelateerde sector.

Wie heeft zich echt ingezet voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving? U kunt nu uw favoriete kandidaat nomineren. Dat kan tot en met 15 maart via www.greenleaderaward.nl. Op 6 juni, tijdens de Provada, wordt de winnaar van de Green Leader Award 2018 bekendgemaakt.

Deskundige jury
Tot 15 maart hebt u de mogelijkheid om kandidaten te nomineren. Daarna selecteert de jury de finalisten. Die let daarbij op een aantal criteria: aantoonbare wapenfeiten, leiderschap, visie, transparantie en de integrale benadering van duurzaamheid. De genomineerden worden aan u voorgesteld in PropertyNL, waarna u online en op de Provada uw stem kunt uitbrengen op uw favoriet. Uiteindelijk kiest de jury, onder leiding van de winnaar van 2017 Peter Göbel, op de Provada een winnaar.
Juryvoorzitter Peter Göbel: 'De verduurzamingsopgave in de gebouwde omgeving is groot en urgent. Gelukkig zie ik de laatste jaren een versnelling op gang komen. Door het maatschappelijk debat, door veranderende wet- en regelgeving én door een ambitieus bedrijfsleven. Leiderschap speelt hierbij een belangrijke rol. Met de Green Leader Award wordt leiderschap in de gebouwde omgeving gewaardeerd. Ik kijk dan ook zeer uit naar wie de volgende editie wint. Niet dat het per se om winnen gaat, maar wel omdat we nog meer leiders nodig hebben om de transitie te versnellen.'

De jury bestaat uit:

  • Juryvoorzitter - Peter Göbel (algemeen directeur, ING Real Estate Finance Nederland)
  • Lizzy Butink (duurzaamheidsmanager, ASR)
  • Andy van den Dobbelsteen (hoogleraar Climate Design & Sustainability, TU Delft)
  • Annemarie van Doorn (directeur, DGBC)
  • Wabe van Enk (hoofdredacteur, PropertyNL)

Winnaar

De winnaar mag zich een jaar lang Green Leader noemen en heeft daarmee ook de verantwoordelijkheid zijn leiderschap in te zetten voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Via diverse media wordt deze groene leider een jaar lang in de spotlights gezet en wordt hij of zij uitgenodigd kennis over duurzaamheid te delen met andere partijen in de sector. Daarnaast ontvangt de winnaar een toegangsbewijs voor het DGBC Future Leaders Program 2018 voor een Young Professional uit de eigen organisatie.

Laatste nieuws

Evenementen