Gert Askes wordt commissaris bij Delta Development

Gert Askes (59) is benoemd tot commissaris bij vastgoedontwikkelaar Delta Development in Hoofddorp.

Askes is chairman en niet uitvoerend bestuurder bij beveiligingsbedrijf Profi-Sec Group. Hij is een internationaal bestuurder en voormalig ceo in de beveiligings- en logistieke sector.

Askes was 10 jaar actief als directeur Europa in de logistieke sector. Hier heeft hij ervaring opgedaan met betrekking tot de eisen die logistiek dienstverleners stellen aan distributiecentra. Als toezichthouder bekleedde hij posities bij de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren NCD en bij e-commerce bedrijf B2C Europe. Ook was hij vice-voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche en bestuurslid bij de Europese brancheorganisatie ESTA in Brussel.

In 2016 richtte Askes SPARQ360 op, een internationaal consultancybureau voor verander- en verbetermanagement waaraan hij de afgelopen vijf jaar leiding gaf. Daarvoor, van 2009 tot 2016, was hij managing director bij G4S Cash en ceo van G4S Nederland, een security services bedrijf. 

Met de benoeming van Askes als non-executive boardmember bestaat de directie van Delta Development verder uit Coert Zachariasse, Edwin Meijerink, Rob van den Broek en Bram van der Welle.