Genmab Research & Development Center opgeleverd in Utrecht

In bijzijn van investeerder Kadans Science Partner heeft bouwconcern Dura Vermeer de sleutel van de onderzoeksfaciliteit Genmab officieel overhandigd aan Genmab CEO Jan van de Winkel.

In het Genmab Research & Development Center wordt onderzoek gedaan en gewerkt aan de ontwikkeling van therapeutische antistoffen, met name voor de behandeling van kanker.

De onderzoeksfaciliteit heeft een oppervlakte van 11.250 m². Het Genmab Research & Development Center bestaat uit een ondergrondse parkeergelegenheid, kantoren, laboratoria en faciliterende ruimtes voor studie en onderzoek. CEO Jan van de Winkel van Genmab verwacht dat de medewerkers eind november 2017 hun intrek kunnen nemen in het door Cepezed architecten ontworpen en ingerichte gebouw.

Kadans Science Partner is betrokken als investeerder bij Genmab. Samen met architect Cepezed en in samenspraak met Genmab, heeft Dura Vermeer voor eigen risico en rekening het gebouw ontwikkeld en gerealiseerd. De onderzoeksfaciliteit heeft een Breeam Excellent-certificaat. Op het dak ligt 300 m² aan zonnepanelen, in de bodem een warmtekoudeopslag-installatie, in de kelder elektrische autolaadpalen en het ventilatiesysteem doet zelfstandig CO2-metingen.

Laatste nieuws

Evenementen