Funda wint rechtszaak van VBO

De Rechtbank van Amsterdam heeft woensdag een uitspraak gedaan in de rechtszaak die VBO Makelaar in 2012 heeft aangespannen tegen Funda. De Rechtbank oordeelt daarbij at de vorderingen van VBO Makelaar zijn afgewezen.

Hiermee komt na een periode van zes jaar een einde aan deze procedure. Funda verwelkomt de uitspraak.

Onafhankelijke deskundigen die gedurende het proces door de Rechtbank Amsterdam werden aangewezen, hebben in 2017 na zorgvuldig onderzoek een rapport ingeleverd. Mede op basis van dit deskundigenbericht heeft de Rechtbank Amsterdam in een uitgebreid gemotiveerd vonnis geconcludeerd dat Funda geen misbruik heeft gemaakt van een economische machtspositie.

Funda is blij met deze uitkomst, die na een periode van zes jaar een einde maakt aan deze procedure. 'Funda moet constant innoveren om de consument optimaal te bedienen en de concurrentie uit het binnen- en buitenland, en uit onverwachte hoek, voor te blijven. Dat heeft Funda sinds de oprichting altijd gedaan', aldus het Nederlandse huizenplatform.

In de eerste jaren lag de focus van funda op het transparant maken van de markt en het 24/7 kunnen ontsluiten van al het aanbod. Daarbij zijn de wensen van de consument steeds meer centraal gezet, en is Funda zich meer gaan focussen op kwaliteit en volledigheid van informatie en een maximale gebruiksvriendelijkheid. In oktober 2015 is het vernieuwde platform gelanceerd en sindsdien worden regelmatig nieuwe releases gedaan en nieuwe of verbeterde functionaliteiten live gezet.

Evert Brugman, ceo a.i. van Funda: “We werken dagelijks aan een nieuwe toekomst voor funda. Een toekomst waarin we de consument van dienst kunnen zijn in de volledige wooncyclus. De eerste resultaten daarvan zijn bijvoorbeeld het contentplatform funda Thuis en onze nieuwe adreswijzigingsdienst.”