Fortress oprichter Jan Voerman overleden

Fortress-oprichter Jan Voerman is op 29 december overleden op 75-jarige leeftijd.

Jan Voerman (geboren 1942) legde in de jaren '70 het fundament voor zijn vastgoedonderneming, die hij in 2004 overdroeg aan zijn zoon Roeland. Daarvoor was hij directeur van Westland Hypotheekbank. Door overnames van vastgoedportefeuille, beleggingen en ontwikkelingen, zowel in Nederland als Frankrijk en Spanje, bouwde Voerman aan zijn onderneming. In 1996 ging Roeland ook aan de slag bij Fortress. Na de overdracht aan zijn zoon in 2004 bleef Jan Voerman nog jaren actief in het bedrijf. 

In 2007 nam Fortress de ontwikkelaar Maeyveld (voorheen IMCA vastgoed) over, na het overlijden van oprichter Joop Koster. Rond de eeuwwisseling had Fortress al een portefeuille overgenomen van Rodamco. Zo groeide de onderneming uit tot een van de grotere vastgoedbeleggers en ontwikkelaars van Nederland, totdat de kredietcrisis in 2008 een spaak in de wielen stak.

Na verkoop van een aantal grote projecten, waaronder New Babylon, ging Fortress verder als ontwikkelaar onder de nieuwe naam FRED (een afkorting van Fotress Real Estate Developers).

Komende vrijdag vindt de uitvaart van Jan Voerman in Rotterdam plaats.