Flitsverkoop opent tijdelijke winkel in het Havenblok te Almelo

Op 22 november 2017 heeft Flitsverkoop een tijdelijke winkel geopend in het Havenblok, in het centrum van Almelo.

Flitsverkoop is een outletwinkel waar diverse producten, waaronder servies, woninginrichting, speelgoed en voedsel, worden verkocht. Een divers assortiment, dat voornamelijk uit eenmalige partijen bestaat. Flitsverkoop heeft tevens winkels in Dokkum, Groningen en Roden.

Flitsverkoop opent een winkel in de ruimte waar voorheen supermarktketen Albert Heijn gevestigd was. De komende jaren wordt de binnenstad van Almelo grootschalig herontwikkeld, met als uitgangspunt dat leegstaande winkelmetrages uit de markt worden genomen en het centrum compacter wordt gemaakt.

Twee van deze ontwikkelingen zijn Haven Zuid (eigendom Urban Interest) en het Havenblok/Havenpassage (eigendom gemeente Almelo), beide gelegen in het hart van de stad.

De herontwikkeling van het Havenblok/Havenpassage bestaat uit de volgende onderdelen:
• Na vertrek van de huurder C&A en Wibra (medio 2018) naar de nieuwbouw Haven Zuid zal een deel van het Havenblok worden gesloopt, zodat het kanaal doorgetrokken kan worden naar het marktplein;
• Daarna zal worden begonnen met het opnieuw inrichten van het Havenblok, waar onder andere ruimte is voor een grote supermarkt en waarin een of meerdere non-food winkels en horeca gelegenheden zullen worden gerealiseerd;
• De planning is om het Havenblok in het eerste kwartaal van 2019 op te leveren.

De gemeente Almelo is geadviseerd door Wit Retail Vastgoed, die in opdracht voor de gemeente belast is met de verhuur van het Havenblok.