Facilicom stelt Happy Officers aan

Facilicom Group heeft 50 Happy Officers aangesteld om werkgeluk op de vloer te vergroten.

De Happy Officers zijn geen nieuwe werknemers, maar eigen medewerkers die een training krijgen om ‘expert in werkgeluk’ te worden. De groep, bekend van namen als Gom, Trigion, Facilicom Solutions en Incluzio, wil met de nieuwe functie het geluk op de werkvloer letterlijk en figuurlijk meer inhoud geven. Niet alleen intern, maar ook bij opdrachtgevers.

Vice-ceo Martine Geurts van Facilicom Group zegt dat het geen gimmick is: ‘De benoeming van happy officers past in de missie die we vorig jaar hebben geformuleerd: samen werken aan een inspirerende omgeving voor iedereen. Die missie hebben we vertaald in de focus op werkgeluk. Mensen die gelukkiger zijn in hun werk, presteren beter, blijven langer ergens werken en zijn minder vaak ziek. Dat is iets waar we absoluut in geloven. Het zit ook in ons DNA als dienstverlener. Met onze bedrijven willen we aantoonbaar gaan bijdragen aan dat werkgeluk bij onze opdrachtgevers: happy people make happy people.’

Slechte werkdagen
Onderzoek wijst uit dat wereldwijd een op de zes werknemers zich ongelukkig voelt op het werk. Uit Nederlandse cijfers blijkt dat 27% van de werkende landgenoten een of meer slechte werkdagen per week heeft.

De medewerkers zijn afkomstig uit de verschillende Facilicom/bedrijven en hebben zelf ‘gesolliciteerd’ op de interne vacature. Zij fungeren als interne ambassadeurs voor werkgeluk. Voorafgaand aan hun benoeming volgen zij een training, afhankelijk van hun interesse.

Happy Officers kunnen straks workshops geven aan managers van de divisies, een plan van aanpak maken om werkgeluk in hun eigen team te optimaliseren of actief uit te dragen.