Eerste gebouw Changes opgeleverd

Het eerste gebouw van Changes in Amsterdam Nieuw-West, met 500 appartementen voor werkende jongeren, is woensdag 28 juni door minister Stef Blok geopend.

Op 2 juli 2015 ging de eerste paal de grond in en in februari 2017 hebben de eerste bewoners de appartementen al betrokken, maar woensdag 28 juni vond de officiële opening plaats.

Complexen voor transitiegroepen
In Nederland – en vooral in de grote steden – is er een tekort aan betaalbare woningen voor werkende jongvolwassenen, die aan het begin staan van een wooncarrière. Changes voorziet in deze behoefte met wooncomplexen voor transitiegroepen zoals werkende jongeren, alleenstaande moeders en gescheiden veertigers en vijftigers met kinderen. Deze doelgroepen worden ontzorgd door het Changes-platform ‘living as a service’. Deze ‘living as a service’-diensten omvatten bijvoorbeeld een permanente huismeester, een e-dokter en een home-cooking restaurant en hebben redelijke prijzen.

Changes zal in de komende jaren nog eens 10.000 nieuwe woningen realiseren voor uiteenlopende doelgroepen in meerdere grote steden in Nederland. Dit vertegenwoordigt een investering van ruim € 1,4 mrd.