Eerste drie huurders voor Edge Olympic

Ebbinge, EVBox en Software Improvement Group (SIG) zijn de eerste drie huurders voor het Edge Olympic-kantoorgebouw aan de Amsterdamse Zuidas.

Eind mei nemen de huurders hun intrek in het gebouw. Zij huren samen 5000 m². SIG huurt 736 m² kantoorruimte alsmede 7 parkeerplaatsen.

JLL, Savills en CBRE waren als adviseurs betrokken bij deze transacties. 1530 Real Estate was betrokken bij de aanhuur van Ebbinge. SIG werd gedurende deze transactie geadviseerd door Spring Real Estate.

Edge Olympic, dat staat waar eerst Olympic Plaza stond, is – door letterlijk voort te bouwen op de bestaande constructie – zo ontworpen dat de impact op het milieu zoveel mogelijk beperkt blijft. In het kader van deze circulaire strategie heeft Edge Technologies de bestaande materialen zoveel mogelijk hergebruikt. Volgens planning wordt het gebouw in mei opgeleverd, waarna 11.100 m² aan verhuurbaar vloeroppervlak beschikbaar komt voor zo’n 1000 werknemers van innovatie- en technologiebedrijven.

Ebbinge (search-, advies- en interimbureau), EVBox (ontwikkelaar en fabrikant van oplaadstations en oplaadsoftware voor elektrische auto's) en SIG (softwareadviesbureau) waren al in Amsterdam gevestigd en waren op zoek naar een energiezuinig en duurzaam kantoorgebouw. De huurders krijgen ook toegang tot een geavanceerde digitale infrastructuur waarmee ze het gebouw kunnen beheren en hun omgeving naar wens kunnen aanpassen. In ruil daarvoor gebruikt Edge Olympic de informatie als input om het gebouw intuïtiever te maken en een actieve bijdrage te leveren aan het welzijn van de gebruikers. Zo wordt Edge Olympic steeds intelligenter, comfortabeler en flexibeler – en daarmee toekomstbestendiger.

Voor Edge Olympic worden de Breeam Excellent- en Well Gold-certificaten nagestreefd.

Edge Technologies kondigde de afgelopen maanden twee nieuwe projecten aan in Nederland en Duitsland.