Edge Technologies sluit deal van € 1 mrd

PropertyNLEdge Technologies, een dochteronderneming van OVG Real Estate, heeft de eerste twee Edge gebouwen voor circa € 200 mln verkocht aan TH Real Estate. 

 

Het gaat om EDGE Olympic in Amsterdam en het nog te ontwikkelen Edge Grand Central in Berlijn.

De aankoop markeert een nieuwe strategische partnership tussen Edge en TH. De partijen willen de portefeuille de komende drie tot vijf jaar uitbreiden tot € 1 mrd, waarbij Edge Technologies een minderheidsbelang in de co-investering zal behouden, terwijl TH Real Estate als vermogensbeheerder zal optreden.

CHOP
TH Real Estate treedt in deze op namens Cityhold Office Partnership (CHOP). CHOP is een pan-Europese kantoororganisatie die wordt beheerd namens TIAA, AP1 en AP2. CHOP werd opgericht in 2015 en focust zich op zowel kerninvesteringen als investeringen met toegevoegde waarde in het kantorensegment in Europese topsteden, waaronder Londen, Parijs, München, Hamburg, Frankfurt, Berlijn, Madrid, Milaan en Amsterdam.

TH Real Estate is onderdeel van Nuveen, de vermogensbeheerder van TIAA, en een van de grootste vastgoedvermogensbeheerders ter wereld met een beheerd vermogen van $ 109 mrd.

Opschalen
Jasper Gilbey, fondsbeheerder bij Cityhold Office Partnership en TH Real Estate: ‘Deze spannende nieuwe onderneming is volledig in overeenstemming met de strategie van Cityhold Office Partnerships om samenwerking aan te gaan met de beste ontwikkelaars van Europa om zo toegang te krijgen tot hoogwaardige kantoorproducten in kernmarkten. OVG heeft een bewezen staat van dienst in het bouwen van intelligente, toekomstbestendige kantoorgebouwen die profiteren van hoge duurzaamheidsnormen en slimme technologie. We kijken ernaar uit om samen te werken met hun nieuwe onderneming Edge Technologies en deze onderneming op korte termijn op te schalen naar meer dan € 1 mrd.’

De eerste twee kantoorgebouwen omvatten 35.000 m². Edge Olympic is een uiterst duurzame, high-tech herontwikkeling en gevestigd aan de Zuidas. Het biedt 12.504 m² kantoorruimte en nevenaccommodaties verspreid over vijf verdiepingen, alsmede 100 ondergrondse parkeerplaatsen. Voor het gebouw worden de Breeam Excellent- en Well Gold-certificaten nagestreefd.

Edge Grand Central is gevestigd in de nieuwe zakenwijk Europacity midden in Berlijn. Het is gelegen rond het belangrijkste treinstation van Berlijn, Berlin Hauptbahnhof, dat fungeert als regionaal en internationaal station en als belangrijkste knooppunt voor aansluiting op de metro. Edge Grand Central biedt 22.800 m² kantoorruimte, winkelruimte en nevenaccommodaties verspreid over negen verdiepingen, evenals 80 ondergrondse parkeerplaatsen. De oplevering van het gebouw is gepland voor het eerste kwartaal van 2020 en voor het gebouw wordt een DGNB-certificering van minimaal Gold nagestreefd.

NL real estate – Knight Frank heeft namens TH Real Estate opgetreden.