Edge Technologies neemt 30%-belang in Epicenter

Edge Technologies neemt een belang van 30% in het Zweedse digitale innovatiehuis Epicenter als start van een strategische samenwerking.

Door deze acquisitie worden Edge Technologies en Epicenter expansiepartners in Europa en Noord-Amerika.

De strategische samenwerking tussen de twee bedrijven belichaamt de toekomst van de werkplek, waarbij Edge Technologies zich toelegt op de ontwikkeling van gezonde hightech-gebouwen en Epicenter innovatieve processen en activiteiten aanstuurt die bedrijven in staat stellen wendbaar en betrokken te blijven. Na de overname deelt Edge Technologies het eigendom van Epicenter met Patrick Mesterton, CEO en oprichter van Epicenter, Sime-eigenaar Christoffer Granfelt en Ola Ahlvarssons holdingmaatschappij Expansion.

Het oorspronkelijk in Stockholm gevestigde Epicenter is sinds 2015 beheerder van een bloeiende en snelgroeiende gemeenschap die aan een netwerk van 4000 leden innovatielaboratoria van wereldklasse aanbiedt. Tot die leden behoren ondernemingen als Microsoft, Google for entrepreneurs, SEB, Merck, Volvo en digital scale-ups als Star Stable, Resolution Games en Fishbrain.

Sinds mei 2018 runnen Edge Technologies en Epicenter gezamenlijk en het gebouw Edge Olympic aan de Amsterdamse Zuidas. Zij hebben populaire merken aangetrokken, waaronder Ebbinge, EVBox, SIG, Singularity University Holland, DFFRNT Media en The Media Nanny. Bij de opening waren gasten aanwezig zoals premier Mark Rutte, prins Constantijn, prins Daniel van Zweden en staatssecretaris Van Veldhoven.

Coen van Oostrom, Founder en ceo van Edge Technologies, zegt over de acquisitie: 'De samenwerking met Epicenter draagt bij aan het verwezenlijken van onze doelstelling om slimme en duurzame kantooromgevingen te ontwikkelen die mensen helpen hun werkdag efficiënter te organiseren en hun productiviteit te maximaliseren. Samen met Epicenter kunnen we dit aanbieden. Het is tijd voor de volgende stap en dus een verdere uitbreiding in Europa en naar Noord-Amerika. Samen vernieuwen we de moderne werkplek en bieden we de mogelijkheden, de flexibiliteit en de ervaring aan die bedrijven in staat stellen om tot ver in de toekomst te groeien.'

Met de introductie van Epicenter Amsterdam in mei 2018 begon het Zweedse bedrijf aan zijn internationale expansie. Na de investering van Edge Technologies zal Epicenter zich verder ontwikkelen tot een internationaal merk en het eerste digitale innovatiehuis in Noord-Amerika openen. In nauwe samenwerking met SACCNY, de Zweeds-Amerikaanse Kamer van Koophandel in New York, zal Gateway X Epicenter in september zijn deuren in New York openen.

Edger Technologies is een vastgoedtechnologiebedrijf dat gebouwen met de hoogste certificering ontwerpt die een actieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mens en milieu. Edge Technologies is eigendom van OVG Real Estate met kantoren in Amsterdam, Berlijn, Hamburg en New York. Het bedrijf maakt gebruik van een technologisch platform dat de beste gebouwen en oplossingen aan ambitieuze klanten wereldwijd levert.