Duwo realiseert 130 tijdelijke studentenkamers in Oudemanhuispoort

In het universiteitspand Oudemanhuispoort in Amsterdam komen circa 130 tijdelijke studentenkamers dankzij een samenwerking tussen de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Duwo.

Duwo zorgt voor de ombouw, de verhuur en het beheer. De kamers zijn bedoeld als bijdrage aan het nijpende kamertekort in de hoofdstad.

De Oudemanhuispoort is het voormalige pand van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UvA. Na het vertrek daarvan naar de Roeterseilandcampus kwam het gedeeltelijk leeg te staan. De universiteit en Duwo realiseren nu voor maximaal vier jaar studentenkamers in de leegstaande kantoren. Het gaat om betaalbare kamers met een huur van gemiddeld € 340 (exclusief servicekosten). De huurprijs is afhankelijk van de grootte van de kamers. Zo zijn al kamers beschikbaar vanaf € 200. Sanitair en keukens worden gedeeld.

De studentenkamers zullen naar verwachting in twee fasen beschikbaar komen. Voor de zomer van 2018 worden ongeveer 100 kamers opgeleverd. Bij aanvang van het nieuwe collegejaar worden nog eens 30 kamers opgeleverd. Het pand krijgt studentbeheerders die toezien op naleving van de huisregels. Fietsen kunnen op het terrein van de UvA worden gestald.

De verhuur als studentenkamers is tijdelijk, omdat de UvA het pand in 2022 gaat verbouwen tot huisvesting voor de Faculteit der Geesteswetenschappen.