Duwo biedt 10.000 studenten onderdak voor start studiejaar

In deze zomerperiode huisvest Duwo zo’n 10.000 studenten voor het nieuwe studiejaar 2019-2020. 

Van de ongeveer 33.000 woningen in eigendom en beheer wordt in deze periode zo’n 30% van de kamers opnieuw bezet. Het gaat om studenten uit binnen- en buitenland. 

In alle steden waar Duwo actief is, is momenteel de grote instroom van nieuwe huurders voor het aankomende studiejaar gaande. Ze worden ontvangen in studentencomplexen in Amsterdam, Delft, Den Haag, Leiden, Wageningen en Deventer.

Bijna 10.000 huurcontracten getekend
In totaal zijn vanaf begin juni tot nu toe ongeveer 9850 huurcontracten getekend. De meeste nieuwe huurders van Duwo zijn te vinden in Amsterdam. Daar zijn in genoemde periode ruim 3710 huurcontracten verstrekt. In Delft gaat het in dezelfde periode om een kleine 2490 huurovereenkomsten. In Den Haag betrekken tot eind september bijna 1700 studenten een Duwo-woning en in Leiden 1690. In Wageningen en Deventer, die samen een kleiner Duwo-filiaal vormen, zijn 270 huurcontracten vergeven.

Internationale studenten
In Amsterdam huisvest Duwo in de maand augustus 2468 internationale studenten. In Delft gaat het om 1439 huurders uit het buitenland, in Den Haag om 1216, in Leiden om 588 en in Wageningen en Deventer om 63. In totaal verstrekte Duwo in augustus aan ruim 5774 internationale studenten een huurcontract.

Het aantal internationale studenten dat Duwo op deze manier huisvest, is dit jaar overigens nagenoeg gelijk aan dat van vorig jaar. Hoewel er in het algemeen meer studenten vanuit het buitenland in ons land komen studeren, is dat in dit cijfer niet terug te zien. Dat heeft er volgens Duwo alles te maken met het feit dat internationale studenten die een volledige studie in Nederland doen, tegenwoordig vaker gebruik maken van de mogelijkheid om een reguliere studentenwoning (met campuscontract) te huren.