Dupont huurt 7250 m² nieuwbouw in Leiden

 DuPont en Dura Vermeer ondertekenden de samenwerkings- en huurovereenkomst voor nieuwbouw van 7250 m2 op Leiden Bio Science Park.

Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt het nieuwe pand van DuPont Industrial Biosciences op het Leiden Bio Science Park in Oegstgeest. Het pand, waarvan de bouw direct na de jaarwisseling begint, beslaat ca 7250 m2. Naar verwachting zal DuPont rond maart 2020 verhuizen. Dura Vermeer is zowel risicodragend ontwikkelaar als bouwer van het duurzame BREEAM Excellent pand.

Op maandag 17 december hebben de Universiteit Leiden en Dura Vermeer de erfpachtovereenkomst ondertekend. DuPont en Dura Vermeer ondertekenden de samenwerkings- en huurovereenkomst. De gemeente Oegstgeest heeft de omgevingsvergunning afgegeven en Dura Vermeer start in de eerste week van januari 2019 met de realisatie.

Universiteit Leiden breidt het Leiden Bio Science Park uit ten westen van de A44. DuPont heeft gekozen voor een kavel in de directe nabijheid van het Hilton Hotel en museum Corpus. Ferdy Poppelier, hoofd Huisvesting en Gebiedsontwikkeling van de universiteit, is verheugd over de stap: “Er gebeurt de komende jaren veel in dit gebied: er komen nieuwe wegen, parkeergebieden en woningen. De uitbreiding van DuPont op deze plek is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het Leiden Bio Science Park.”

Laboratorium
In het nieuwe pand van DuPont zullen verschillende functies worden ondergebracht, waaronder een onderzoekslaboratorium. Dura Vermeer heeft veel ervaring met het ontwikkelen en bouwen van laboratoria. Eerder leverde het bedrijf het Genmab Research Center in Utrecht op, een van de eerste BREEAM Excellent laboratoria van Nederland, en DIFFER in Eindhoven, dat volledig samen met de gebruikers is ontwikkeld. Beide gebouwen kenmerken zich door hoge duurzaamheidsambities, specifieke laboratoria-eisen en geavanceerde ruimten met eigen eisen qua installatieniveau. Deze expertise is een van de redenen dat DuPont kiest voor Dura Vermeer.

Het ontwerp is van Ector Hoogstad Architecten. Hans de Nobel, Managing Director bij DuPont Industrial Biosciences: “Dura Vermeer begrijpt waar we naar op zoek zijn. Het gebouw vereist specifieke functionaliteiten maar moet ook passen bij onze ontwikkelambities en het innovatieve karakter van ons werkgebied. Onze mensen moeten zich hier optimaal kunnen ontplooien. We kijken ernaar uit om dit gebouw in gebruik te kunnen nemen.”

 

Hoofdkantoor
Het nog te bouwen pand wordt de thuisbasis van het hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika van DuPont Industrial Biosciences. Deze business unit van DuPont heeft een lange geschiedenis in het toepassen van biotechnologie voor een breed scala aan innovaties, o.a. in de graan-verwerkende industrie, de ontwikkeling van huishoudelijke en verzorgingsproducten als ook voedingsmiddelen, dranken en diervoeder – allemaal gericht op een duurzame toekomst.

In het pand in Leiden wordt onder meer het wereldwijde expertisecentrum voor eiwittechnologie voor industriële toepassingen ondergebracht.

Het team voor de vestiging van DuPont in Leiden bestaat uit verschillende experts, te weten: Jones Lang Lasalle (vastgoedadvies), Eversheds Sutherland (juridisch) en PM2 (bouwadviseurs). Dura Vermeer werkt samen met Ector Hoogstad Architecten, ABT (Constructeur, installatieadvies, BREEAM), L3Q (laboratorium expert), AIM Advocaten (juridisch) en Cushman & Wakefield (vastgoedadvies).

 

Foto vrnl: Hans de Nobel, Managing Director DuPont, Michel Leenders, Directeur Vastgoed van de Universiteit Leiden en Roy van Lieshout, Projectdirecteur Dura Vermeer