Digilab voor digitaal bouwen geopend

De Groningse wethouder Paul de Rook heeft het Digilab geopend, een locatie met geavanceerde faciliteiten voor digitaal ontwerpen en produceren van gebouwen.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 2, 28 februari 2020

Digilab is bestemd voor onderwijs en voor het MKB.

De digitale revolutie in het bouwen brengt nieuwe manieren van ontwerpen, produceren en gebruik met zich mee. Daarvoor is het Digilab geopend in de hal van Building, het onafhankelijke kennis- en innovatieplatform voor toekomstbestendige bouw en infra in Noord-Nederland. De minor Built Digital, ontwikkeld door specialisten van de Hanzehogeschool Groningen, de TU Delft en het Alfa-college, zal hier worden gegeven. Dit programma laat studenten kennismaken met digitaal bouwen.

Het Digilab is door twee studenten van de Hanzehogeschool Groningen bouwbedrijf Van Wijnen ontworpen en gerealiseerd, waarbij zoveel mogelijk circulaire materialen zijn gebruikt.

De minor Built Digital van de Hanzehogeschool Groningen is een programma van een halfjaar waarin studenten Built Environment intensief les krijgen in het werken met het Bouw Informatie Model (BIM). Naast het werken met verschillende types software leren de studenten ook werken met augmented reality, virtual reality, artificial intelligence, 3D-printing, 3D-scanning en een tafelrobot met zes assen.

www.hanze.nl