Deventer trekt Vierders aan voor verdere versterking binnenstad

Bureau Vierders, het bedrijf van Huub Snelders en René Vierkant uit Teuge, gaat in de binnenstad van Deventer aan de slag.

In opdracht van Stichting Deventer Binnenstadsmanagement gaat Vierders helpen het aanbod van winkels in de stad verder te optimaliseren. Na een uitgebreide analyse doen zij dit onder andere door het actief benaderen van ontbrekende landelijke retailbedrijven voor het openen van een vestiging in Deventer. Waar nodig leggen ze de verbinding tussen retailer en pandeigenaar of diens makelaar.

Deze werkzaamheden vormen onderdeel van de activiteiten die SDBM onderneemt om de Deventer binnenstad nog aantrekkelijker te maken voor zowel bezoekers als vastgoedeigenaren en ondernemers. Peter Brouwer, binnenstadsmanager: 'De kennis en ervaring, maar ook het uitgebreide netwerk van Vierders kunnen we heel goed gebruiken om de binnenstad van Deventer nog completer en aantrekkelijker te maken'. René Vierkant: 'Deventer heeft goede kaarten als binnenstad. Tegelijkertijd is een actieve benadering van de landelijk opererende winkelketens belangrijk om de kansen die de Deventer binnenstad hen kan bieden goed voor het voetlicht te brengen.'