Delin koopt 26.000 m² in Gilze

Delin Capital Asset Management heeft een logistiek centrum van 26.000 m² in Gilze gekocht. 

Het gebouw is gelegen aan de A58 onder de rook van Tilburg.

Delin heeft een nieuwe flexibele huurovereenkomst afgesloten met de huidige huurder, Sligro Food Group Nederland, de marktleider in Nederland op het gebied van foodservice. Sligro is de verkoper van het pand.

Volgens BN De Stem verhuist Sligro op termijn naar nieuwbouw aan de Kapittelweg in Breda, maar die ontwikkeling heeft vertraging opgelopen. Er is nog onderzoek nodig naar de aanwezigheid van vleermuizen. De nieuwe vestiging komt op de plek van de voormalige Philipsfabrieken. Sligro verhuist naar West Brabant onder andere omdat het de distributie is gaan doen voor Heineken Nederland, zo zegt een woordvoerder tegen BN De Stem. Ook elders in het land is Sligro vastgoed aan het herschikken.

Herontwikkeling  
In lijn met de strategie van Delin om vastgoedrendementen te verbeteren door middel van het beheren van een omvangrijke portefeuille van gebouwen en ontwikkelposities, werd de site van 4,9 hectare aangewezen om te herontwikkelingen voor de lange termijn.

De regio Tilburg-Waalwijk, gelegen in het zuiden van het land, is een van de grootste logistieke hotspots van Nederland en biedt onderdak aan een groeiend aantal grote e-fulfilment- en 3PL-bedrijven die graag profiteren van de sterke connectiviteit over weg, spoor, lucht en zee.

Sinds januari van dit jaar heeft Delin ongeveer 1 mln m² aan investeringsactiva en actieve ontwikkelprojecten in de Benelux. Met de voorspelling dat de Nederlandse e-commerce markt zijn huidige sterke groei zal voortzetten, blijft Nederland in 2019 een belangrijke markt voor Delin.

Tijs Derison, managing director Benelux bij Delin: 'Dit is een geweldige kans voor Delin om aantrekkelijke kortetermijninkomsten te verwerven uit een logistieke site, die ook mogelijkheden biedt voor herontwikkeling op langere termijn en dit in één van de grootste logistieke hotspots van Nederland.'

ReLab & Reverso adviseerde Delin bij deze transactie.

Laatste nieuws

Evenementen