Delin kondigt forse investeringen aan in Nederland

Fund manager Delin Capital Asset Management gaat de komende 18 maanden de logistieke bezittingen in Nederland fors uitbreiden. 

Het uitbreidingsprogramma omvat in totaal ongeveer 300.000 m2 en er zijn investeringen mee gemoeid van bij elkaar € 400 mln.

Dat heeft Delin vanochtend aangekondigd. Momenteel heeft Delin uitbreiding van de Nederlandse logistieke posities met in total 126.000 m2 in aanbouw en lopen er vergunningsaanvragen voor nog eens 176.000 m2. Het betreft hier in alles gevallen Grade-A posities. Voor in totaal 90.000 m2 heeft de logistiek belegger al huurders, de overige vierkante meters zijn speculative uitbreidingen

Recent heeft Delin in totaal 32.000 m2 voorverhuurd in Moerdijk en Rotterdam aan Van der Helm. Van der Helm is een internationaal operende logistiek dienstverlener en noemt zichzelf ketenregisseur waar het gaat om het aanbieden van e-fulfilment diensten.

Ekaterina Avdonina, managing director van DCAM, zegt tegenover PropertyEU, dat de organisatie de komende maanden nog eens ongeveer 100.000 m2 voorverhuurd zal hebben. Huurders voor de resterende circa 100.000 m2 die Delin nu in ontwikkeling heeft worden naar verwachting in 2019 gecontracteerd. Avdonina noemt dit een gebruikelijk conversietempo.

Het grootste deel van het uitbredingsprogramma betreft distributiecentra voor e-commerce toepassingen.

Volgens de managing director van Delin heeft de organisatie in Nederland een interne ontwikkelingsgroep waardoor het grootste deel van het opstellen en realiseren van de uitbreidingen intern kan worden voorbereid en uitgerold. Delin beschikt onder andere over eigen construction en engineering specialisten, architecten, interieur deskundigen en verhuurmakelaars.

Behalve in Nederland gaat Delin de komende anderhalf jaar ook fors uitbreiden in de UK en in Spanje. Dat betreft in totaal 600.000 m2.