Deka koopt NH Barbizon Palace

Deka Immobilien heeft het NH hotel Barbizon Palace aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam in een sale-and-lease-back gekocht voor € 155,5 mln.

Het vijfsterrenhotel is gelegen aan Prins Hendrikkade 59-72 vlakbij Amsterdam Centraal en telt 268 kamers. Het historische pand bestaat uit verschillende samengevoegde 16e- en 17e-eeuwse herenhuizen, de herbouwde Sint Olof's Kapel en een nieuwbouwdeel uit de jaren '80.

De koopsom komt neer op prijs van € 576.000 per kamer. Volgens NH levert de verkoop een boekwinst van € 55 mln. NH huurt het hotel terug voor een periode van 20 jaar, met de optie deze huurovereenkomst 2 keer met 20 jaar te verlengen.

Het vastgoed wordt ondergebracht in het open-ended real estate fonds Deka-ImmobilienEuropa.

NH Barbizon Palace is in 2016 gerenoveerd en beschikt ook over 1000 m² ontmoetings- en evenementenruimte en Restaurant Vermeer, dat een Michelin ster heeft. Het hotel beschikt over een ondergrondse parkeergarage met 26 plaatsen.

Deka Immobilien kocht in oktober ook Hotel W in de Spuistraat voor € 260 mln en nam in december het hotel/kantoorcomplex Blaakhaven in Rotterdam over voor € 59 mln. Hier is CitizenM gevestigd. Verder bezit de Duitse assetmanager de hotels Vondel en Roemer in Amsterdam, het nieuwe Mövenpick hotel aan de Paleisstraat in Den Haag (in ontwikkeling) en het American Hotel aan de Leidsekade.