Cushman & Wakefield krijgt nieuwe asset management opdrachten

Cushman & Wakefield heeft nieuwe mandaten gekregen om het asset management te doen van kantoorportefeuilles in opdracht van Rubens Capital Partners, Arcona Capital Projects en MN.

Een fonds onder management van Rubens Capital Partners bracht het vastgoedmanagement voor de multi-tenant kantoorgebouwen Oval Tower in Amsterdam en Daalse Kwint in Utrecht onder bij het Asset Services team van internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. De kantoren omvatten respectievelijk 24.000 m² en 19.000 m² kantoorruimte. Gezamenlijk huisvesten de kantoren zestien huurders.

Arcona Capital Projects heeft sinds 1 april 2018 het vastgoedmanagement van 12 kantoorgebouwen, 2 hotels en 1 supermarkt ondergebracht bij het Asset Services team van Cushman & Wakefield. Deze portefeuille omvat in totaal circa 72.500 m² vastgoed verspreid over Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden en Groningen met huurders zoals Fletcher Group, Jumbo, Stichting Reclassering en Expotech.

Pensioenbelegger MN, voor wie Cushman & Wakefield al enkele jaren vastgoedmanager is van een deel van de vastgoedportefeuille, heeft namens Pensioenfonds Metaal & Techniek een aanvullende portefeuille van 21 kantoorgebouwen ondergebracht bij het Asset Services team. De nieuwe, omvangrijke portefeuille omvat een combinatie van single tenant en multi-tenant kantoorgebouwen met een totale omvang van meer dan 100.000 m² kantoorvloeren verspreid over de Randstad, ´s-Hertogenbosch en Eindhoven waaronder ook een aantal monumentale villa´s in Amsterdam en Rotterdam. Naast vastgoedmanagement verzorgt Cushman & Wakefield in een aantal van de multi-tenant kantoorgebouwen ook het totale hospitality concept. Alle kantoren zijn praktisch volledig verhuurd aan onder een aantal overheidsinstanties waaronder de Rijksgebouwendienst, Ingram Micro en Noordhoff.

AUM met 15% gestegen
Sinds de fusie tussen DTZ Zadelhoff en internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield is het volume van de portefeuilles onder management van Asset Services met circa 15% gestegen. Sinds begin 2018 heeft het team 230 nieuwe objecten aan de portefeuille toegevoegd in de segmenten winkels, bedrijfsruimten, kantoren en hotels. Gedurende 2017 - en ook al in het eerste kwartaal van 2018 - verwierf het team dertig nieuwe opdrachten. Dit betrof uitbreidingen van portefeuilles bij tweeëntwintig bestaande opdrachtgevers waaronder Deka Immobilien, Cairn Real Estate, Rubens Capital Partners, MN en CBRE Global Investors, en acht opdrachten voor nieuwe opdrachtgevers waaronder Sofidy, Arcona Capital Projects, Nexus en AEW.

De Asset Services dienstverlening van Cushman & Wakefield is op Europees niveau integraal georganiseerd om zo meer kennis en consistente kwaliteit te leveren aan opdrachtgevers op internationaal, nationaal en regionaal niveau. Het Nederlandse Asset Services team telt momenteel 110 medewerkers die actief zijn vanuit het kantoor in Utrecht. Het team heeft 800 gebouwen (circa 4,5 mln m² commercieel vastgoed) onder management.